Egyéb kategória

5 extra tipp, hogy hatékonyabb, de biztonságos legyen a hajvasalás

A legtöbb nő vasalja a haját, és a legtöbb nő rosszul teszi ezt. Nagyon egyszerű a folyamat, ezért épp oly egyszerű elrontani és kárt tenni a tincseinkben. Adunk most 5 olyan extra hajvasalási tippet, amivel megóvhatjátok hajatok egészségét, de egyben hatékonyabb lesz a művelet.

vous - 2017.11.14.
5 extra tipp, hogy hatékonyabb, de biztonságos legyen a hajvasalás

1. Készítsétek elő a hajatokat már a hajmosásnál!

Nyilvánvaló, hogy nem a sampontól vagy a balzsamtól lesz egyenes a hajatok. Feltéve, ha nem kifejezetten ezt a célt szolgáló jó minőségű termékeket használtok hajmosás alatt. Az egyenességet elősegítő balzsamot kizárólag a hajvégekre kenjétek, és lapos fésűvel óvatosan oszlassátok el a hajatokon. Öblítsétek le, majd csavarjátok törülközőbe a hajatokat, de ne dörzsöljétek. Hagyjátok, hogy a törcsi beszívja a nedvességet.

2. A hajszárító az ellenség

Igazából a hajszárítóval teszitek a legnagyobb kárt a hajatokban. Ügyeljetek arra, hogy minimális ideig használjátok, és sohasem a legmagasabb hőfokon. Sarah Potempa sztárfodrász szerint 80%-osra szárítsátok a hajatokat, majd várjatok, míg teljesen megszárad (ez már nem lesz sok idő), és aztán egyenesítsetek. SOHA ne a nedves vagy vizes hajatoknak essetek neki a hajvasalóval, várjatok, amíg csontszáraz lesz.

gozolos-hajvasalo

A gőzölős hajvasaló a legújabb álomkütyü, vagy csak parasztvakítás?

Eljött az az idő, amikor már túl vagyunk a „hajvasaló roncsolja a hajat” és a „ne vasald annyit, mert töredezett lesz” korszakon. Mára elfogadott cselekvés kiegyenesíteni a sérónkat, a szabály pedig csak ennyi: hővédő termékek! Csendesedik a hajvasalópara, és ekkor robbant nagyot a gőzölős hajvasaló! Hallottatok már róla? Próbáltátok? 

3. Megfelelő hajkefe

Sarah szerint a legideálisabb, ha vaddisznósörtéből készült hajkefét használtok. Ezek jól elnyelik a piszkot és zsírt, valamit segítenek abban is, hogy sima és egyenes legyen a hajatok. Ne ijedjetek meg a névtől, vaddisznósörtéből készült hajkefét itthon is könnyen beszerezhettek.

4. Hőfok 

Mindig kerüljétek a túl magas hőfokot, ha formázzátok a hajatokat.

 A 200+ fokos beállítást kifejezetten szalonba, professzionális keratinkezelésre tervezték. 

Ez nem otthoni használatra való, de sajnos a legtöbben ezt a beállítást használják, hiszen ez gyorsabbá teszi a folyamatot. Nyilvánvaló, hogy ez a haj egészségének rovására megy. A durva hajnak természetesen magasabb hőre van szüksége, de a finom, puha, különösen a sérült vagy színezett hajnak a 180 fokos biztonságos zónában kell maradnia.

5. Ne legyen túl nagy a tincs

Ne vasaljatok egyszerre vastag tincseket, mert nem lesz hatékony a folyamat, és feleslegesen hőkezelitek a szálakat. Apró, ne túl vastag tincsekkel haladjatok – bár ez több időt vesz igénybe, a hajatok meg fogja hálálni!

Ajánlott cikkek