hétfő

Az olasz fociválogatott elbukott: nem jutottak ki a vb-re

1958 óta nem történt olyan, mint ami hétfő este. A svéd válogatott immár a visszavágóban az olaszokkal 0 : 0-ás meccsett játszott, így Olaszország 60 év után nem jutott ki a vb-re.

Ha Olaszországra gondolunk, a pizza és a pasta után talán a foci jut legelőször eszünkbe – nem véletlenül. Sajnos 2017. november 13-a fekete nap lett az olasz foci történelmében. Miután az első meccsen a svédek 1 : 0-ra legyőzték az olaszokat, így Buffonéknak nagyon kellettek volna a gólok hétfő este.

Sajnos nem jött össze, 0 : 0-ás döntetlent játszottak a svédekkel, így Olaszország nem lesz ott a 2018-as világbajnokságon.

kulcsar-katalin-2016-magyar-noi-futball-biro2

Aki munkaidőben 22 férfit tart kordában: interjú Kulcsár Katalin futball-játékvezetővel

A 2016-os női Bajnokok Ligája döntőjét magyar bíró vezette Olaszországban: Kulcsár Katalin az, akire büszkék lehetünk. A játékvezető rengeteg nívós női meccset irányított már, de mivel idehaza a női foci még kibontakozóban van, emellett folyamatosan NB I-es férfimeccseken is szerepel. És ha egy nő férfias pályára téved, akkor persze jönnek a kérdések.

Gianluigi Buffon, az olaszok válogatott kapusa sírva nyilatkozott a mérkőzés után, ahol elmondta, nem magát siratja, hanem az olasz futballt, hiszen rengetegett jelentett volna az embereknek, ha kijutnak a vb-re. Szerinte az olasz futball képes lesz ezek után is talpra állni. 

Buffon megköszönte az elmúlt éveket, ő többé nem lesz az olasz válogatott tagja.

Objektum doboz