menyasszony

3 tipp téli esküvőhöz

Ragyogó fehérség, szikrázó színek, kipirult orcák, örökzöldek, bársonymasnik. Olyan hangulat, amely egy egészen különleges mesevilágba repít. A téli esküvőkről sokaknak ez jut az eszébe. De azt se felejtsük el, hogy télen sokkal nehezebb elegánsan öltöznie a vendégkörnek, nem lehet a ceremónia a szabadban, és a kreatív fotózás sem tarthat órákig. Nem mindegy, mikorra szervezzük, és nagyon fontos szemponttá válik, milyen az időjárás.

1. Szélsőséges időjárás

Magyarországon ugyan nem jellemző, de előfordul, hogy a legnagyobb, viharos hóesésben sokkal nehezebb eljutni A-ból B-be. Érdemes úgy megkötni a szerződéseteket a szolgáltatókkal, hogy belefoglaljátok, mi van akkor, ha az időjárás miatt késnek vagy nem is tudnak megjelenni az eseményen. Ha ez megtörténik, ne essetek pánikba: a kreatív fotózást tudjátok csúsztatni, az eseményen pedig fotóznak a vendégek. Ha van internet, akkor már a zene is meg van oldva. Nem hivatalosan valamelyik haverotok is össze tud adni benneteket.

A lényeg, hogy legyetek együtt, ünnepeljétek a szerelmet. És ha minden kötél szakad, és nem tudjátok másképp megoldani, el is halaszthatjátok a nagy napot.

Ha a ruhátokat megvettétek, akkor rossz idő vagy lehangoló olvadás, esetleg esős idő esetén a kreatív fotózást tolhatjátok akár hetekkel. Ilyenkor számolnotok kell azzal, hogy a fodrásznak és sminkesnek (ha nem magatok készítitek) fizetni kell.

Objektum doboz
egyikunk-sem-akart-szatenmasnis-feszengos-nagy-lagzit-kotelezo-programokkal-viviatieskuvo1

#esküvőmásképp a VOUS-n:)

Küldjétek el ti is a sztoritokat! Írjatok az info@vous.hu e-mail-címre!

2. Időpont

Novemberben mindenki a decemberi hajtásra készül, decemberben senki sem áll le egy pillanatra sem, januárban senkinek nincsen elég pénze. Ha ezt vesszük alapul, a február lehet a legideálisabb, még a Valentin-nap is ezt erősíti.

Ha viszont úgy döntötök, hogy az ünnepek környékén lesz az esküvőtök, készüljetek előzetes felméréssel az időpontot illetően. Illetve ne felejtsétek el figyelmeztetni a meghívottakat az esküvő előtt néhány héttel, mert lehet, hogy a nagy hajtásban teljesen kimegy a fejükből az időpont.

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz

3. Hőmérséklet

Szinte az egész eseményt meghatározhatja, ha végig fáztok (de az is, ha beltéren végig melegetek van, miközben kint dermesztő a hideg). Gondolnotok kell arra, hogy se ti, se a vőlegény ne fázzon. Ahogyan arra is, hogy a koszorúslányok se fagyjanak jégcsappá. Szóval a pánt nélküli ruha helyett hosszú ujjas megoldásokban vagy pulcsis, poncsós, kendős verzióban gondolkodjatok.

Érdemes úgy berendezni a termet, hogy a kabátok könnyen elérhetőek legyenek. Gondoskodni kell arról, hogy a kintről bevitt latyak adott esetben azonnal eltüntethető legyen.

Arra is figyeljetek, hogy a táncteremben mindig legyen kicsivel hűvösebb, hiszen ott mindenki mozog úgyis. Az asztaloknál viszont lehet melegebb a hőmérséklet.

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz