Egyéb kategória

Spenótos-ricottás golyók – fehérjebomba falatok 30 perc alatt

Gyors, egészséges, egyszerű és finom? És még bundás is? Bizony, és a spenót kedvelőinek biztosan nagy kedvence lesz. Sült túrógombócnak is nevezhetnénk ezeket az isteni kis golyóbisokat, ha nem krémes ricottával készülnének – ez a titka a krémes, puha belsőnek!

vous - 2017.11.15.
Spenótos-ricottás golyók – fehérjebomba falatok 30 perc alatt

Sokan hasonlítják vagy inkább keverik a ricottát a túróval, de míg a túró közvetlenül a tejből készül, addig a ricotta a tejsavóból. Ha magyar megfelelőjét keressük, akkor az inkább az orda, nem pedig a savanykásabb, szemcsésebb túró.

A ricotta nagyon szelíd, semleges ízű és fehérjében nagyon gazdag, kalóriaszegény tejtermék,

szerencsére ma már nálunk is mindenhol kapható, és érdemes is rendszeresen fogyasztani, remek alapanyag kencékhez, mártogatósokhoz, de készíthető vele palacsinta is – vagy akár zöldséges fasírtgolyó is, például spenóttal.

spenot-zold

5 dolog, amit nem tudtatok a kedvencetekről, a spenótról

A spenót az én titkos szerelmem. Utána vágyakozom telente – mert ugye frissen finomabb, mint fagyasztva –, és soha, TÉNYLEG soha nem tudom megunni. Lazachoz, zöld turmixba és húsok mellé is isteni ízpárosítás, érdemes rászoknotok, ha eddig ignoráltátok.

Nagyon gyorsan és egyszerűen összeállítható ez a ropogós külsejű, belül puha és krémes spenótos-ricottás golyó. Lényegében egy kis tojással és reszelt parmezánnal, némi fűszerrel és egész kevés zsemlemorzsával kell csak összedolgozni a fonnyasztott spenótot és a krémes ricottát.

Aki szeretné, készítheti hagyományosan panírozva és olajban sütve, de nagyon finom a sütős változat is, egyszerűen csak parmezános zsemlemorzsában megforgatva – arról nem is beszélve, hogy így lemondunk az olaj okozta szagról, néhány felesleges kalóriáról, és nem kell mellette állni és forgatgatni. 

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek