Egyéb kategória

A konditermen túl – A feszes combok a lépcsőházban is készülhetnek!

Van az úgy, hogy az ember lányának sem az edzőteremig, sem a közelben lévő futópályáig nincs kedve kimozdulni – pedig sportolni kell, igen, még télen is! Ilyenkor jönnek jól az otthon vagy épp a lépcsőházban végezhető gyakorlatok. Tartsatok velünk, Domokos Enikő személyi edző segítségével ezúttal a formás lábak és popsi érdekében kimozdítunk titeket a szoba négy fala közül! 

vous - 2017.11.17.
A konditermen túl – A feszes combok a lépcsőházban is készülhetnek!

Nem mondunk újat, ha azt írjuk, a rendszeres testmozgás és sport nemcsak a tavaszi-nyári szezon kiváltsága. Edzeni a hideg és a korán sötétedő napok beköszöntével is kell, még akkor is, ha az edzőteremig épp nincs kedvetek elmenni.

Enikővel ezúttal 5 olyan gyakorlatot mutatunk, amit otthon, a lépcsőházban végezhettek, ha már unjátok a 4 fal társaságát, a jógamatracon, az aerobikvideók előtt történő izzadást. Ha pedig a hideg ellenére is szívesen futtok, bicikliztek, sportoltok a szabadban, ezekkel a gyakorlatokkal tovább erősíthetitek magatokat egy-egy edzés után. Figyeljetek, hogy minden gyakorlatból végezzetek tizenötös ismétléseket, 3-4 körben! Készen álltok? 

Domokos Enikő személyi edző

Domokos Enikő személyi edző

„Kiskorom óta meghatározó része az életemnek a mozgás és a versenyzés. Már ekkor eldöntöttem, hogy emberekkel és a testmozgással fogok foglalkozni. Tanulmányaim során kutatást is végeztem a sport adta flow-élményről, és bebizonyosodott, hogy a sport az egyik legalkalmasabb terület az optimális élmény megtapasztalására. Úgy gondolom, csak a rendszeres testmozgással válhat belőlünk egészséges, stresszmentes ember, ezért a célom, hogy minél több embernek segítsek megtalálni a testi-lelki egyensúlyát az egészséges életmódon és a mozgáson keresztül.” Látogassatok el Enikő Facebook-oldalára, ha még több infóra vagytok kíváncsiak! 

1. Lépcsőn futás

Forrás:
Vous

2. Oldalra lépegetés a lépcsőn fel-le 

Forrás:
Vous

3. Súlypontleengedés – kitörés

Forrás:
Vous

4. Egylábas guggolás

Forrás:
Vous

5. Négyütemű gyakorlat

Forrás:
Vous

Ne felejtsétek: a gyakorlatokat mindig megfelelő odafigyeléssel, óvatosan végezzétek! 

#nóriedz Engel Nóra

Otthon edzenétek? #nóriedz sorozatunk nektek lett kitalálva! 

Ajánlott cikkek