Ha tél, akkor forró csoki, ez egyértelmű. Hiszen ki ne szeretne egy bögre meleg boldogságot kortyolgatni a mínuszokban? Ha azonban egy kis változatosságra vágytok, akkor mutatok egy pár trükköt, amivel feldobhatjátok a hagyományos csokis italt.
A forró csoki maga a megtestesült tökéletesség, főleg az olyan édesszájúak számára, mint amilyen én is vagyok. De tudjátok, mit? Az élmény még mindig fokozható!
Na de szavak helyett inkább beszéljenek a képek…
Egy korty boldogság
Ha rám hallgattok, a forró csokit legegyszerűbben úgy dobhatjátok fel, ha a tetejére szórtok JÓ SOK pillecukrot. Valami isteni, amikor az édes falatkák azonnal elolvadnak a szátokban, és mindezt fincsi csokoládés íz kíséri! Na és persze a Nutella is jó barátotok lehet ebben az esetben…
Fűszerezésre fel
A kakaón és a fahéjon túl rengetegféle fűszerrel készíthetitek a csokis finomságot: merészebbeknek a csilipor tökéletes választás, de egy kis levendula, gyömbér vagy épp szárított eper, és persze sok-sok tejszínhab – máris kész a különleges, meleg ital! Tuti tipp: vegyetek egy cukorpálcikát, és azzal kevergessétek a forró csokit. Ahogy szép lassan elolvad benne, arra nincsenek szavak…
Feketén-fehéren
A klasszikus ízeken túl próbáljátok ki a fehér változatot is, szerintem nem fogtok csalódni! Jó, mondjuk én elfogult vagyok, mert imádom a fehér csokit, de ha ez nem annyira győzött meg titeket, a képek már biztos, hogy felkeltik az érdeklődéseteket. Kóstolásra fel!
Extra kényeztetés
A forró csokit a nevével ellentétben nem csak melegen fogyaszthatjátok: ha megvárjátok, hogy kihűljön egy kicsit, teljesen más ízeket kaptok, de higgyétek el, ugyanolyan felejthetetlen élmény lesz! Ami pedig a díszítést illeti: tényleg csak a képzeletetek szab határt nektek, na meg persze az, mennyi cukrot bír el egyszerre a szervezetetek…
A tökéletes forró csoki receptjére vágytok? ITT egy csomó szuper tippet találtok!
Lepjétek meg a barátnőiteket forró csokival, ne is akárhogyan!
Adni jó, de sokszor elmegy tőle a kedvünk, főleg, ha bemegyünk egy plázába, és türelmetlen vásárlókkal teli kacskaringózó sorok fogadnak bennünket. Ilyenkor kell megcsillogtatni rejtett, kreatív énünket és meglepni például a barátnőinket, kollégáinkat egy – ha nem is házi készítésű, de – házi csomagolású forró csokival!