Egyéb kategória

Ki mondta, hogy a tél a szürkeségről szól? Így viselhetitek a virágmintát a hidegebb napokon is

A virágminta már nem csak jó időben kerülhet elő a szekrényből: ha eddig nem tettétek volna, idén télen arra bátorítanánk benneteket, hogy a hidegebb időben is bátran nyúljatok a virágos printek után! Néhány dologra persze nem árt odafigyelni, hogy a végeredmény a szezonnak megfelelő legyen – de szerencsére itt vagyunk, és eláruljuk, mi is ez a néhány dolog.

vous - 2017.11.19.
Ki mondta, hogy a tél a szürkeségről szól? Így viselhetitek a virágmintát a hidegebb napokon is

Emlékeztek az Az ördög Pradat visel virágmintás jelenetére? Miranda Priestly épp szerkesztőségi értekezletet tart a tavaszi lapszám miatt, amikor egy stylist bedobja az ötletet, hogy készítene egy anyagot a virágmintáról. Miranda erre életunt fejjel csak annyit válaszol:

Virágminta? Tavaszra? Eredeti…

Objektum doboz

Igen, a virágminta tavasszal és nyáron valóban teljesen basic, a hidegebb évszakokban viszont kifejezetten izgalmas, amikor valaki virágos ruhadarabok után mer nyúlni. Titeket is csak bátorítani tudunk erre, és el is áruljuk, hogyan lesz a jó időre jellemző mintából télen is hordható trend – nyugi, csak pár dologra kell odafigyelnetek, és máris utcaképesek lesztek!

Figyeljetek oda a textilek vastagságára

A hidegebb idő értelemszerűen melegebb öltözéket követel – így aki a virágmintának szeretne hódolni, felejtse el a nyári szezonra kínált lenge, szellős anyagokból készült darabokat! Ha nem akartok egész nap dideregni, felejtsétek el a siffon, len, kreppszövet és vékony poliészter darabokat! Válasszatok vastag szövésű pamutot (akár bordázott verzióban is), bársonyt, bőrt, velúrt, jacquard-szövetet vagy kötött holmikat. Idén csodaszép hímzések és applikációk díszítik a velúr- és bőrdarabokat; a jacquard-szövet pedig kabát, blézer, nadrág és ruha formájában is a legjobb barátotok lehet.

Ráadásul ezek a cuccok nemcsak melegen tartanak benneteket, hanem szupernőies megjelenést is biztosítanak.

Jó hír, hogy most már annak sem kell lemondania a virágmintáról, aki extrafázós: a szövetkabátokon túl már pufidzsekik is kaphatók virágmintás változatban.

Objektum doboz

Objektum doboz

 Rétegezzetek

Ha nem akartok új darabokat beszerezni – így az anyagminőséget sem válogathatjátok meg –, a már meglévő ruhatáratok tavaszi–nyári darabjait is felhasználhatjátok egy téli szetthez. Ebben az esetben a rétegzés lesz a kulcsszó, amivel hordhatóvá tehetitek az amúgy nem éppen tízfokos időjáráshoz tervezett ruhadarabokat.

Egy virágmintás oversize kimonó például nemcsak a fesztiválszezonra alkalmas szakadt farmersorttal és haspólóval: ha egy monokróm nadrág–garbó szett fölé veszitek fel, a tél sztárja is lehet. 

De nem csak egy kimonót lehet okosan felhasználni: egy virágmintás ingruha vagy hosszabb tunika például csőfarmerrel és kötött pulóverrel igazítható a szezonhoz – ebben az esetben pedig épp elég, ha csak felsejlik a minta a pulóver alól, illetve a nyakrésznél.

Objektum doboz

Objektum doboz

Válasszatok sötétebb színű darabokat

A virágminta nem csak az anyagtól és a ruhadarabtól függően lesz nyárias vagy épp őszies: figyeljetek a textilek színvilágára is!

Az, ami nyáron üdítően hat, télen furcsa lehet – a hidegebb időben viszont nagyon szépek lesznek azok a sötétebb, telt árnyalatok, amelyek a melegben fullasztóan hatnának.

Elő a feketével, a borvörössel, a padlizsánlilával és a mohazölddel: ezekkel nem lehet mellélőni!

Objektum doboz

Objektum doboz

 Ha bátortalanok vagytok, csak a kiegészítőkön jelenjen meg

Most, amikor csodaszép jacquard mokaszinek, hímzett velúrcsizmák és mintás táskák kaphatók, bátran kísérletezhettek! A leguncsibb szettet is feldobhatjátok, ha például a jól bevált fekete táskátokat egy virágmintás darabra cserélitek – vagy ha a klasszikus lábbelitek helyett bevállaltok egy hangsúlyosabb cipőt! De ékszerek, sálak, sapkák és felvarrók közül is választhattok – a dolognak tényleg csak a fantáziátok szab határt! 

Objektum doboz

Ezt kínálják az üzletek

Ha meghoztuk a kedveteket a virágba boruláshoz, a budapesti üzletek és a webshopok kínálatából is válogathattok!

Lelőhelyek: 1. Zara, 2. Asos, 3. Asos, 4. Mango, 5. H&M, 6. Mango, 7. Weekday.com, 8. Mango, 9. Mango, 10. Zara

Lelőhelyek: 1. Zara, 2. Asos, 3. Asos, 4. Mango, 5. H&M, 6. Mango, 7. Weekday.com, 8. Mango, 9. Mango, 10. Zara
Forrás:
Vous
Ajánlott cikkek