Egyéb kategória

A legjobb karácsonyi workshopok, ahol ajándékot is készíthettek

A kézzel készített ajándéknak megvan a maga varázsa. Ha azonban úgy érzitek, erre ti egyedül nem vagytok képesek, ma már számtalan workshop vár benneteket. Ezeken a családias rendezvényeken nagyon jó a hangulat, új információkkal és tudással lesztek gazdagabbak, valamint az esetek többségében készíthettek is valamit.

vous - 2017.11.20.
A legjobb karácsonyi workshopok, ahol ajándékot is készíthettek

Most, hogy közeledik a karácsony, érdemes úgy workshopot választani, hogy a készített tárgy ne hozzátok kerüljön, hanem az egyik szerettetek számára készítsétek. Ha egy technikát elsajátítotok, akár sorozatgyártásba is kezdhettek, így a családtagokat meg is lephetitek valami aprósággal.

A mi kedvenceink a következő workshopok. Ha már nincs hely, nézzétek meg mindig a szervező oldalát, mert nagy valószínűséggel – az ünnepi időszak miatt – bőven lesznek workshopok karácsonyig.

Edinas Paper – Adventi naptár workshop

Készítsetek adventi naptárat hangulatos papírházakból vagy geometrikus elemekből – akkor is, ha semmilyen tapasztalatotok nincsen a barkácsolás terén.

  • Időpont: 2017. november 26.
  • Ár: 16 500 forint / fő
  • Jelentkezés: ide kattintva
edinas paper

A Pinterest-mennyországban jártunk: megnéztük az Edinas Paper workshopját

A Pinterest egyik legnépszerűbb trendje a papír – mármint dekorációs alapanyagként, hiszen a felhasználási módja végtelen számú lehetőséget rejt. A láz pedig már Magyarországot is elérte: Németh Edina, az Edinas Paper Installations alkotója nemcsak gyönyörű installációkat készít papírból, de workshopokat is tart. Olvassátok el a cikket itt!

The Sorting Bags – Öko Mikulás-zsák workshop

A zero waste mozgalom célja, hogy minél kevesebb (lehetőleg semennyi) szemetet termeljünk, ehhez viszont olyan eszközökre van szükségünk, amelyek kiváltják az eldobható tárgyakat – például a Mikulás-csomagot vagy a karácsonyi csomagolópapírt. Inkább csináljátok meg!

Szemét, piknik! – Így tervezzetek hulladékmentes kirándulást!

Ezzel az 5 egyszerű hétköznapi trükkel csökkenthetitek a szemetet

Először azt akartam írni címnek, hogy 5 dolog, amit hetek óta mindig magammal viszek, hogy csökkentsem a szemetet, aztán rájöttem, hogy nem fogok nektek hazudni (meg magamnak sem): nem sikerül minden nap rendesen bepakolni a táskámba. Hol a termoszom marad az edényszárítón, hol a textilzsákot felejtem a kilincsen vagy a konyhapulton. Aztán a boltban marad a bosszankodás és a rossz lelkiismeret… pedig nem kellene, mert valahol el kell kezdeni. A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább.

Az ünnep azé, aki várja – ünnepelni tanító workshop felnőtteknek

Manapság szinte divat nem szeretni a karácsonyt, fanyalogni, menekülni előle, elbújni magunk elől. Abban a világban, amikor már októbertől szinte minden a karácsonyról szól, elfelejtettük, milyen igazán ünnepelni. A karácsony nem az ajándékokról szól, hanem nagyon másról. Ennek a megtalálásában segít ez a workshop is.

Nektek való ez a program, ha

  • szeretnétek jobbá tenni az ünneplést a párotokkal, családdal, barátokkal.
  • szeretnétek, ha lenne olyan ünnep az életetekben, amit annak is éreztek.
  • szeretnétek magatokat jól érezni a meglévő ünnepek során.
  • nem szeretitek az ünnepeket, de szeretnétek egy esélyt, hogy változtassatok ezen.
600

Vihar a lélekben – A pszichodráma segíthet

Sokszor mondjuk, sokszor förmedünk rá másra vagy önmagunkra, hogy "Ne drámázz már!”. Pedig ha a drámának, a bennünk fortyogó, kavargó, önmagunk számára is érthetetlen érzelmeknek utat engedünk, segíthet azok feldolgozásában. Főleg akkor, ha ez a drámázás szakember által irányított folyamat, és a pszichoterápia része. Cikkünk szakértője Szirmai Anna pszichológus, tréner, pszichodramatista, a workshop egyik szervezője.

  • Időpont: 2017. december 1.
  • Ár: 7500 forint
  • Jelentkezés: a Facebook-eseményt itt tudjátok bejelölni, ahol minden további infót megtaláltok.

Wild Flower Bar – Adventi koszorú workshop

Örökzöldek, olajág, eukaliptusz, ágak-bogak és bogyósok és sok egyéb alapanyag, amelyekből megtanulhatjátok elkészíteni a személyre szabott, vad, természetes, sok-sok zölddel dúsított adventi koszorútokat. És ha ennyi nem elég: egy kopogtató és egy vadvirágos asztaldísz is készül majd ezen a különleges slow eseményen.

TortaMesék – Mézeskalács-díszítő workshop

Az ehető ajándékok közül az egyik legkülönlegesebb a gyönyörűen kidíszített mézeskalács, amelyet akár azonnal elfogyaszthatunk (mondjuk ezt ne az ajándékozó orra előtt tegyük), vagy hosszú évekig díszíthetjük vele a karácsonyfát is. A TortaMesék szervezésében különböző díszítési technikákat sajátíthattok el a L'École de Grande Pâtisserie francia cukrásziskolában.

  • Időpont: 2017. december 16.
  • Ár: 10 500 forint
  • Jelentkezés: a Facebook-eseményért kattintsatok ide
mézeskalács

A legcukibb mézeskalácsok, amelyekkel mindenkit lenyűgözhettek

Ha közeleg a karácsony, úrrá lesz rajtunk a főzési, sütési és dekorálási vágy! A következő mézeskalácssablonokkal kiélhetitek magatokat, ráadásul ti magatok készíthettek egyedi díszeket az otthonotokba. A saját kézzel készített ajándékok egyébként is nagyon kedvesek, pláne, ha még ehetők is.

A sablonokért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek