Egyéb kategória

A bőrdzseki 4 élete – télikabát helyett így viselem

Az, hogy fázós vagyok, nem jelenti, hogy szívesen veszem elő a télikabátomat a szekrényből. Ameddig csak lehet, a bőrdzsekimet viselem. Bizonyos hőmérséklet alatt azonban már szükség van egy-egy újabb rétegre. A legújabb dilim, hogy nem a dzseki alá öltözöm, hanem inkább fölé. Hogyan? Megmutatom!

vous - 2017.11.21.
A bőrdzseki 4 élete – télikabát helyett így viselem

Nagy szerencsém volt, amikor évekkel ezelőtt egy körúti reggelen betévedtem egy használtruha-üzletbe. Nem is gondoltam, hogy olyan korán nyitva vannak, arra pedig pláne nem, hogy egy vajpuha fekete bőrdzsekire bukkanok majd, amely azóta is a ruhatáram egyik meghatározó darabja. Bőrdzsekiből amúgy is megéri minőségi darabot választani. Miért? Olvassátok el Viola érveit a következő cikkben:

minőségi darabok

Fast fashion ide vagy oda: ezekből a ruhadarabokból igenis megéri a drágábbat választani

A divatipar jelentősen átalakult az eltelt évtizedben, a fast fashion térnyerése pedig a vásárlási szokásainkra is rányomta a bélyegét: már nemcsak azt várjuk el a ruhaüzletektől, hogy minden héten új áruval várjanak minket, hanem azt is, hogy a lehető legolcsóbban juthassunk hozzá a legújabb cuccokhoz. De nem mindegy, min akarunk spórolni: vannak olyan ruhadarabok, amikre megéri kicsit többet áldozni. Higgyétek el, a befektetés megtérül! A cikkért kattintsatok ide!

Szóval ha van egy bőrdzsekitek, akkor kezdjétek el nyugodtan másképp (is) viselni, mint ahogy eddig tettétek.

1. Bőrdzseki + kötött mellény

Forrás:
VOUS

2. Bőrdzseki + kötött kardigán

Forrás:
VOUS

3. Bőrdzseki + kabát

Forrás:
VOUS

4. Bőrdzseki + puha, téli kendő

Forrás:
VOUS
second hand turkáló mengyán eszter

(Majdnem) csak second hand ruhákat viseltem 5 napig

Többször kaptam már olyan bókot, ami tulajdonképpen nem is feltétlenül egy-egy ruhadarabnak szólt, nem is annak, ahogyan viseltem őket. A tetszésnyilvánítást inkább azzal nyertem el, hogy az éppen viselt összes ruhadarabot turiból vagy ruhacseréből szereztem be, mégsem néztem ki úgy, mintha a nyolcvanas, kilencvenes vagy kétezres évek elején ragadtam volna. Arra gondoltam, megmutatom nektek is, hogyan lehet másodkézből öltözködni (majdnem) tetőtől talpig. A cikk folytatását ide kattintva találjátok.

Ajánlott cikkek