Egyéb kategória

Ezra Miller az első LMBTQ+ színész, aki önálló szuperhősfilmet kap

Már itthon is vetítik a mozik az Igazság ligája című DC képregény-adaptációt. Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik még több szuperhős, köztük Barry Allen aka. Flash, a fiatal vicceskedő megmentő. A karaktert játszó Ezra Miller különleges helyet foglal el ebben a világban.

vous - 2017.11.23.
Ezra Miller az első LMBTQ+ színész, aki önálló szuperhősfilmet kap

Ezra Miller lesz az első olyan szuperhőst alakító színész az LMBTQ+ társadalomból, akinek karaktere önálló filmet kap.

Objektum doboz

 A Justice League sztárja először 2012-ben beszélt nyíltan szexualitásáról: 

Queer vagyok!  Fiatalabb koromban kezdtem kérdéseket feltenni a szexualitásommal kapcsolatban. Akkoriban férfiakkal is csókolóztam… de ez sem segített belilleszkednem.

kerdojel

Mi az LMBTQ+?

Leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer emberekre használt mozaikszó. LMBTQ+ társadalomban élők, a másságukat nyiltan felvállaló emberek. 

A queer szó jelentése eredetileg ’furcsa, különös, szokatlan’. Napjainkban olyan emberekre vonatkozhat, aki nem kizárólagosan heteroszexuális, azaz bármi módon „kilóg” a társadalom hagyományos sémáiból.

Ezra Miller egy 2016-os interjúban már arról vallott, hogy többen támadták, mert nyíltan felvállalta szexualitását, de őt ez egyáltalán nem zavarja, mert úgy érzi, áttörte saját gátjait, amikor kiállt a nyilvánosság elé.

A 25 éves színész egyébként ismerős lehet A Legendás állatok és megfigyelésük című filmből, ott Credence Barebone karakterét alakította, de láthattátok a Kaliforgia vagy a Különleges ügyosztály című sorozatokban. 

Nem Ezra Miller az egyetlen LMBTQ+ színész, aki szuperhőst játszik, viszont ő az első, aki önálló, egész estés filmet kap. A Flashpoint 2020-ban kerül majd a mozikba.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek