Egyéb kategória

Csókolózós, vécén ülős képek a Facebookon… kimondom: ciki az intim fotók megosztása

Jelszó: mindenki azt oszt meg a közösségi oldalán, amit szeretne. Tényleg, hajrá! De fontos: ne lepődjetek meg, ha kikapcsolják a posztjaitok értesítését, láthatóságát vagy csökken a lájkok és az ismerőseitek száma, ha intim fotókat posztoltok – olyanokat, amelyek nem tartoznak másokra. Fotóposztolási protokoll következik.

vous - 2017.11.23.
Csókolózós, vécén ülős képek a Facebookon… kimondom: ciki az intim fotók megosztása

Mikor posztoltatok utoljára a Facebookra? Fényképet töltöttetek fel? Magatokról? A párotokkal közöset? Csókolózósat? Ó, ne! Kérlek, mondjátok, hogy az utóbbi kérdésre „nem” a válasz. Abban az esetben, ha igen, olvassatok tovább! 

Kezdem a tömör mondanivalómmal: 

ne posztoljatok intim, csókolózós, szex után készült képeket, kérlek! 

De ne rohanjunk annyira…

úszógumi flamingó strand nyár medence

Virtuális szemetelés: a legcikibb nyaralós képek a Facebookon

Nyaralni a világ legjobb dolga, és ilyenkor az ember késztetést érez arra, hogy jó dolgát az egész világgal, legalábbis az ismerőseivel megossza. Ezzel nincs gond, hiszen szeretjük megmutatni, hogy nekünk milyen jó életünk van, azonban ha túlzásba esünk, akkor pont a kívánt cél ellenkezője fog megtörténni: az őrületbe kergetjük az ismerőseinket.

Divat egyáltalán még a Facebookra posztolni?

Talán ti is észrevettétek, hogy kezd kikopni a Facebook-hírfolyam a divatból: a legtöbben már az Instagramon aktívkodnak, főleg amióta elérhető a Stories funkció. Személyes tapasztalat, hogy inkább csak Story-ba teszem fel azt, amit addig kiposztoltam volna. Az sem utolsó, hogy az Instagram Storyval sokan olyan tartalmat is megosztanak, amit egyébként nem tettek volna, az is kommunikál, aki egyébként nem tette volna. 

Posztot nem ért, de kitolom Storyba!

Bár a Messengerben is elérhető hasonló funkció, mint a Story, közel sem olyan népszerű.

De mi a helyzet a Facebookkal? A legtöbben pusztán profilképet, borítóképet cserélünk, csoportokba csatlakozunk, eladunk, veszünk, esetleg megosztunk. Viszont ott van a másik oldal: felhasználók, akik még mindig úgy érzik, muszáj megosztaniuk életük intim pillanatait is. 

Forrás:
Depositphotos

Mi ezzel a baj?

Az első és legfontosabb, hogy nem kértük, ez már durván magánélet. Míg egy baba születése, egy évforduló, egy eljegyzés, egy esküvő mind olyan, ami érdekelheti az embereket az ismerősei életéből, addig egy szex után készült, egy csókolózós fotó túlmutat az egészséges érdeklődésen.

De ne legyünk álszentek, mindannyian (a legtöbben) készítünk intim fotókat, de azt gondolom, úgy helyes, ha ezeket megtartjuk magunknak, és privátban jól mulatunk rajta. 

Akkor mások miért érzik azt, hogy ezt meg kell osztaniuk?

Már írtam nektek arról, hogy miért nem osztanak meg a boldog párok állandóan közös szelfiket és személyes történeteket a kapcsolatukról. Egyszerű: nem akarják senkinek sem bizonyítani, mennyire boldogok, posztolás helyett megélik a pillanatot, és nem a lájkoktól lesznek boldogok. Vannak azonban azok a típusú posztolók, akik számára szükséges az efféle visszaigazolás, az állandó, akár kéretlen jelenlét.

Pszichológus-diploma hiányában csak ennyit mondhatok: a notórius intim képet posztolók életében valami nincs rendben, a legkézenfekvőbb, hogy önbizalomhiány áll a háttérben.

Forrás:
Pexels

Egy aktuális példa

Kulcsár Edina (egykor a világ második legszebbjének választott nője) WC-szelfije verte ki sokaknál a biztosítékot. Párja ölében pózolt, míg az a vécén ült – kiposztolta (fontos: kiposztolta).

Objektum doboz

Készült egy ilyen kép, és akkor mi van, kinek mi köze hozzá?

– tehetjük fel a kérdést.

Ahogy már fentebb is említettem, valójában mindenkinek köze van hozzá, akihez eljutott ez a fotó. Az odáig mindenkinek a magánügye, hogy milyen szelfiket készít, viszont ha posztolja, bedobja a közösbe! 

edina4-3

Egy szépségkirálynő vajon mindig tökéletes?

Az ország legszebb lánya, szépségkirálynő, a Miss World Hungary 2014 nyertese – bárhogy is hívjuk, Kulcsár Edina szépsége vitathatatlan. De vajon vannak-e napok, amikor egy szépségkirálynőnek sem tetszik, amit a tükörben lát? Egyáltalán mit jelent számára a szépség? És van-e takargatnivalója? Kulcsár Edinával beszélgettünk hízékonyságról, tökéletességről, plasztikázásról, önbizalomhiányról és elfogadásról.

Aki követi Edinát egyértelmű, azért teszi, mert kíváncsi az életére, a hétköznapjaira. Na de arra is, amikor a párja ölében ül vécézés közben? Tegye fel a kezét, akinek minden vágya volt, hogy letolt nadrággal, vécén ülve lássa az úriembert, miközben Edina vigyorog a kamerába!

Követem Edinát, érdekelnek a posztjai, de ezt a fotót szívesen szkippeltem volna. 

Edina az eset után azt nyilatkozta, csak azt szerette volna megmutatni, hogy mennyire közvetlen a kapcsolatuk, nem is gondolt arra, hogy ez bárkinek furcsa lehet. Pedig furcsa. Míg a legtöbb kommentelő azt kifogásolta, hogy Edina miért tartozkodik a fürdőszobában, mialatt párja a dolgát végzi, én inkább azt, hogy miért kellett ezt kiposztolni.

Az, hogy a párok mit csinálnak a négy fal között – akár egymás előtt végzik a dolgukat –, csak rájuk tartozik, maradjon is ez köztük!

Ajánlott cikkek