Egyéb kategória

Black Friday: 5 ok, amiért nem vásárolok

Tudjátok, hogy nem szoktalak titeket vásárlásra buzdítani, pont ellenkezőleg: szeretem felhívni arra a figyelmet, hogy rengeteg pénzt lehet azzal spórolni, ha nem a szívünkre, hanem az eszünkre hallgatva költjük a pénzünket.

vous - 2017.11.24.
Black Friday: 5 ok, amiért nem vásárolok

Hazudnék, ha azt mondanám, korábban soha semmit nem vásároltam egy-egy Black Friday alkalmával, de gyorsan rájöttem, hogy nem nekem való… Ahogy az összes olyan esemény sem, amelyek azt sulykolják, hogy vásároljunk, és ezzel párhuzamosan soha vissza nem térő kedvezményekkel kecsegtetnek.

Az utóbbi években, amióta külföldön élünk, a karácsonyi ajándékozással és az őrült vásárlásokkal is felhagytunk. A boltokban tobzódó tömeget sosem szerettem, de még a netes böngészés is stresszelt ilyenkor a „kötelező” shoppingolás, a bőség zavara és a bizonytalan érzés miatt, hogy vajon örül-e majd a megajándékozott az általam kiszemelt tárgynak.

Manapság, ha meglepjük egymást, inkább élményeket adunk, de csak egymásnak a férjemmel.

A család és a barátok pedig gyönyörű képeslapokat kapnak személyre szóló üzenetekkel, és higgyétek el, ugyanúgy, ha nem jobban örülnek nekik, mint a drága, és valljuk be, sokszor haszontalan ajándékoknak.

Ezen kívül még 5 jó okom van arra, hogy kerüljem a boltokat a Black Friday hetében és egész decemberben:

Black Friday

A Neptun tárgyfelvételkor ehhez képest semmi: így őrül meg a világ a Black Friday napján

Black Friday. A nap, amiért és amitől Amerika megőrül. Évről évre egyre többen esnek a vásárlási láz áldozatául: nemcsak sérültjei, de halottjai is vannak a hírhedt napnak. Az elszánt tömeget viszont még ez sem tartja vissza attól, hogy részt vegyen a lökdösődésben, tömegnyomorban és órákon át tartó sorban állásban. Hogy mi hajtja őket? Higgyétek el, nem csak a kedvezmények. Eláruljuk, mi van a dolog hátterében!

1. Tömeg van a boltokban

Sokakhoz hasonlóan én sem bírom a tömeget. Érdekes egyébként, mert a kedvenc zenekarom koncertjén marhára nem zavar körülöttem a 80 ezer ember, de egészen más a helyzet, amikor tolongás és kígyózó sorok állnak a próbafülke vagy a pénztár előtt. Ilyenkor azt mondja a belső hangom, hogy menekülj, ki innen, minél előbb. Idén duplán hallgatok rá, mert a pláza és a helyi shopping street környékére sem merészkedem.

Forrás:
Depositphotos

2. Online is vásárolhatok

Már ha szükséges… Ma már online is megkapjuk ugyanazokat a dolgokat, mint a boltokban Black Friday alkalmával is, szóval szerintem tényleg felesleges nyomorogni a tömegben. Ha divatról van szó, nem a fast fashion márkákat részesítem előnyben, és a kozmetikumok terén is jobban érdekelnek a kis manufaktúrák natúr termékei.

Ezek nagy részét a saját webshopjukból vagy a német Amazonról szoktam megrendelni. A netes vásárlásokkal viszont szintén nagyon kell vigyázni, mert 1-2 kattintás, és nagyon könnyen olyasmi landol a virtuális kosárban, aminek semmi keresnivalója ott.

A további három pontot olvassátok el a blogomon >>> Kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek