Egyéb kategória

Valami régiből, valami új: így készülnek a szupermenő sajtos polentarudak

A kukoricadara tökéletes példa arra, hogy egy régi, jobbára mellőzött alapanyagot hogyan használhatunk újszerűen. Most nem kukoricakásának, vagyis puliszkának, hanem olasz recept alapján előételnek készült – szuper vendégváró vagy snack, ami mártogatóssal tálalva biztos sikert arat minden társaságban.

vous - 2017.11.26.
Valami régiből, valami új: így készülnek a szupermenő sajtos polentarudak

A polenta vagy puliszka, vagyis a kukoricadara a legolcsóbb alapanyag, amit csak el lehet képzelni, ráadásul gluténmentes, és ma már többnyire előgőzölt változatban kapható, vagyis 2-3 perc alatt megfő. Nagyon szapora, vagyis többszörös mennyiségű folyadékot felszív, laktat, semleges ízének köszönhetően pedig sokféle ízvilággal variálhatjuk.

Méltatlanul mellőzzük, pedig frappáns megoldás villámgyors és meleg vacsorához, kásának megfőzve egy kis tejföllel és sajttal, vegán változatban párolt spenóttal vagy más zöldéggel, sült hagymával, paradicsomos raguval is nagyszerű.

Ha viszont kicsit állni hagyjuk, akkor a krémes puliszka megdermed, ami egyrészt élvezhetetlenné teszi, másrészt direkt jó, ha az a célunk, hogy feldaraboljuk, és kicsit átsütve készítsünk belőle egy jó kis mártogatóst – vagy akár köretnek is ideális lehet szaftosabb raguk mellé.

Ha a sült polenta a cél, akkor viszont nem árt beízesíteni még melegen, mi most reszelt sajttal és rozmaringgal tettük meg ezt, és nagyon finom lett!

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek