Egyéb kategória

5 meglepő tény a Victoria’s Secretről – ti mindent tudtok a világ legismertebb fehérneműmárkájáról?

Láttátok a legutóbbi show-jukat, rendszeresen szembejönnek veletek a kampányaik, talán követitek őket Instagramon, és valószínűleg jártatok már valamelyik üzletükben is – de vajon mindent tudtok a Victoria's Secretről? Az alábbi öt tény szerintem meg fog lepni titeket...

vous - 2017.11.29.
5 meglepő tény a Victoria’s Secretről – ti mindent tudtok a világ legismertebb fehérneműmárkájáról?

1. A Guinness Rekordok Könyvébe is beírták magukat a világ legdrágább melltartójával

A Victoria's Secret évről évre emeli a tétet, ha fényűzésről van szó:

egyre vadabb szárnyakkal és egyre drágább fehérneműkben vonulnak végig a kifutón a modelljeik. Egy 2000-es modellt viszont azóta sem sikerült felülmúlniuk, akkor ugyanis Gisele Bündchen viselt 15 millió dolláros melltartót – amit inkább át sem számolnék forintra, mert szívinfarktust fogok kapni. Na jó, több mint négymilliárd forint. Nem nagy ügy…

A Red Hot Fantasy Bra névre keresztelt darabot gyémántok és rubinkövek díszítették, ezért kértek el érte annyi pénzt.

Objektum doboz

2. Nem csak a vásárlók, a tolvajok is imádják

2007 és 2014 között a márka egy fairfieldi üzletéből 20 000 dollár, azaz közel 5 és fél millió forint értékben loptak el fehérneműket. 2014-ben pedig egy floridai kereskedőt tartóztattak le, amiért az nagyjából 53 000 dollár (majdnem 15 millió forint) értékű lopott fehérneműt értékesített tovább.

3. Egy mániákus(nak tűnő) vásárlót ki kellett tiltani a VS üzletekből

Egy wisconsini vásárlót, Amy Thompsont ki kellett tiltani a márka üzleteiből, mert a nő rendszeresen több ezer dollár értékű visszáruval akadályozta az üzletek működését. Amikor egy alkalommal Amy 7000 dollár értékű (közel 2 millió forint) visszáruval tartotta fel a sort, a márka megelégelte a dolgot, és bírósági végzést kértek a nő távol tartására. A per során kiderült, hogy Amy a neten értékesítette tovább a márka darabjait az eredeti árak többszöröséért – és csak azt vitte vissza, amin nem sikerült továbbadnia.

Objektum doboz

4. Ugyanaz a fehérnemű többe kerül, ha nagyobb méretre lenne szükséged

Bizony. A márkához kapcsolódó legutóbbi botrány akkor robbant ki, amikor egy vásárlójuk észrevette, hogy minden egyes melltartó 4 dollárral drágább, ha nagyobb kosármérettel szeretné valaki megvásárolni.  

5. A márka még soha, de soha nem alkalmazott plus size modellt

Sem a kifutókon, sem a kampányaikban. Nemrég a legtöbbet foglalkoztatott plus size modell, Ashley Graham emelte fel a hangját a dolog ellen: Ashley az Instagramjára posztolt egy ügyesen photoshoppolt fotót, amelyen úgy tűnt, mintha a Victoria's Secret kifutóján sétálna fehérneműben.

Ez viszont tényleg csak ügyes képszerkesztői munka volt:

a márka soha nem dolgozott plus size lányokkal, és egyelőre mélyen hallgatnak a dologról, ezért úgy tűnik, a jövőben sem akarnak változtatni a politikájukon.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek