Zöldfűszer

A friss zöldfűszer télen felvidít: több okból érdemes otthon nevelnetek

Az otthon nevelgetett fűszernövények több okból is imádni valóak. Nemcsak nyáron, az erkélyen, hanem télen, az ablakban is jól megvannak. A kis fűszerbokrok szemgyönyörködtetőek, ami a szürke napokon nagyon jót tesz az ember hangulatának és a konyhaképnek, ha az ablakban nődögélnek.

A sok illatos zöldfűszer csodát tesz az étellel, és bár vannak, amelyek szárított formában is jól használhatóak, frissen mégis más az aromájuk, illatanyaguk. A friss és a szárított bazsalikom és petrezselyem íze ég és föld, ahogy a zsálya és a rozmaring is sokkal aromásabb, ha frissen használjuk, és aki egyszer rákap az élő zöldfűszerekre, legszívesebben mindig ezeket használná.

Top három kincset érő fűszer – amit ki kell próbálnotok Mojzes Nóra

Fűszerkisokos: milyen húshoz milyet válasszunk?

Só, bors, pirospaprika – sokan ezt a három alapfűszert használják, bármilyen húst is készítsenek. Pedig rengeteg fűszer áll rendelkezésünkre, amelyek egészen új karaktert adhatnak egy-egy fogásnak, és persze az sem mindegy, milyen húshoz mit használunk, hogy a legjobbat hozzuk ki belőlük. Érdemes kicsit felfrissíteni a fűszerespolcot, és kipróbálni minél izgalmasabb ízkombinációkat.

Ma már sok helyen kapható is cserepekben nevelgetett zöldfűszer, de ezek a leggyakrabban pár nap alatt tönkremennek, így néhány próbálkozás után leszokunk a házilag nevelgetett zöldfűszerekről, pedig nemcsak finomak és jótékony a hatásuk, hanem jó hangulatot is árasztanak a cserepekben növekedve a konyhapulton vagy az ablakban.

Mi is befürödtünk párszor, de kitartottunk, és néhány egyszerű praktika betartásával igenis mindig lehet friss zöldfűszer az ablakban!

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos