Egyéb kategória

Akarjatok jót magatoknak: vásároljatok és főzzetek környezettudatosan!

Ahogy nő a különféle boltok, szuper- és hipermarketek kínálata, úgy van egyre nehezebb dolgunk: mi alapján válasszunk? Melyik gyümölcsöt, zöldséget, halat emeljük le a polcról? Érdemes-e decemberben epret venni? Milyen messziről jön az adott étel? Esetlegesen génkezelt, mutáns importot vagy a helyi termelőtől igazi élelmiszert jobb vásárolni, még ha nem is olyan szép kívülről az áru?

vous - 2017.12.07.
Akarjatok jót magatoknak: vásároljatok és főzzetek környezettudatosan!

Szerencsére egyre többen vannak, akik az ételek íze és ára mellett azok egészségünkre és a környezetre gyakorolt hatását is figyelembe veszik, mielőtt beteszik azt a kosárba. Az étkezésünk, az élelmiszereink, a konyha takarítása ugyanis mind-mind meghatározzák ökológiai lábnyomunk méretét, ennek csökkentésében próbálnak segíteni a Felelős Gasztrohősök néhány tippel.

600

Még több cikk a témában

Kezdjük az alap(anyag)okkal!

Nem is gondolnánk, de azzal, hogy milyen ételeket választunk, főzünk otthon, befolyásoljuk a környezetünkre gyakorolt hatásunkat.

Ha szeretnénk tenni a klímaváltozás ellen, érdemes a helyi, szezonális alapanyagokat választani,

hiszen így megspórolhatjuk a szállításból eredő károsanyag-kibocsátást és sok felesleges csomagolást is. Ráadásul minél közelebbről jött zöldséget, gyümölcsöt veszünk, annál frissebb és egészségesebb terményeket ehetünk. Hasznos tehát egy pillantást vetni a származási országra a csomagoláson, hiszen a helyi termékek vásárlásával a helyi gazdaság fellendítését is segíthetjük.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek