A cipősdobozon túl

Karácsonyi jótékonykodás – 5 adománygyűjtő akció és kampány 2017-ben

Túl vagyunk december 6-án, amikor is a Mikulás a szerencsésebbekhez bekopogtatott, a Facebook és az Instagram hírfolyama megtelt a mikulásajándékról készített fotókkal, akadtak azonban bőven olyan családok, ahol a csizmák sajnos üresek maradtak. A karácsony közeledtével viszont szerencsére számtalan emberben merül fel a tenni akarás gondolata, hiszen ha csak apró lépésekkel is, de igenis segíthetünk jó néhány család életén az ünnepi időszakban. Ha szívesen adományoznátok, de nem tudjátok, hogyan fogjatok hozzá, merre menjetek, mit küldjetek, és kihez kerül a csomagotok, ez a cikk nektek szól!

600

MikulásGyár

A legnagyobb adománygyűjtő szervezet idén is kitelepült az '56-osok terére, ahol különböző programokkal várja az érdeklődőket és egyben adományozókat. A MikulásGyár nem fogad el készpénzadományt, azonban szeretettel várnak mindenkit, aki szívesen vinne tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót vagy épp játékot.

Helyszín: Ötvenhatosok tere 9:00 és 21:00, Lurdy Ház 10:00 és 19:00 között, www.mikulasgyar.hu.

600

Cipősdoboz akció

Idén már 14. alkalommal rendezik meg a már sokak által ismert és kedvelt Cipősdoboz akciót. A Baptista Szeretetszolgálat december 1-jétől 20-áig várja az adományokat, a feladat egyszerű, ahogy ők fogalmaznak: Keress egy jó állapotban lévő üres cipősdobozt. Ezután döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod az ajándékod, majd a cipősdobozt töltsd meg ezekkel – a dobozokat egyébként országszerte több mint 200 gyűjtőponton várják az önkéntesek. 

További infókért kattintsatok: www.ciposdoboz.hu

600

szeretet.éhség.

Az Ökumenikus Segélyszervezet november 24-től december 23-ig egy kihelyezett adományponttal várja a Bazilikához tévedő karácsonyozókat. Az adománypontoknál a szervezet önkéntesei mézeskalács szíveket készítenek, valamint a kihelyezett perselyek és terminálok segítségével (kizárólag) pénzadományokat gyűjtenek. A szervezők, mint mondják, fontosnak tartják, hogy az összefogásuk nem csak a karácsony idejére szól, céljuk, hogy egész évben segíteni tudják a nélkülözőket. 

Helyszín: 1051 Budapest, Szent István tér 1., www.segelyszervezet.hu.

Forrás:
Depositphotos
600

Jónak lenni jó!

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a már ismert Jónak lenni jó! nevet viselő jótékonysági kampány, amely a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részére gyűjti az adományokat. Az MTVA idén december 17-én egy egész napos műsorfolyammal az adományvonalukon keresztül várja a beérkező felajánlásokat.

A programról bővebben: Jónak lenni jó! 

600

Jótékonysági bloggervásár

Hat édesanya és egyben blogger gondolt egyet és összefogott. December 9-én megválnának kedvenc ruháiktól, és a becsületkasszába összegyűlt pénzből a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot szeretnék támogatni. Hogy kik lesznek ott? 11ground by Viktória Bolla, Dorothy Style, Én jobban, For Her blog, Maison blog #minimalistmom és PandArte. 

Az eseményről bővebben ITT olvashattok. 

Sztárszerzőnk, Takács Nóra is segített, segítsetek ti is! 

Egy 8. kerületi ovinak gyűjtünk, ahová 44 mélyszegénységben élő, alultáplált kisgyerek járhat teljesen ingyenesen. Az intézményt adományokból tartják fent

– olvashattátok Nóra posztjában, aki barátnőivel együtt számtalan játékot, ruhát, ajándékot és tartós élelmiszert vitt a rászoruló óvodásoknak. Az intézmény továbbra is várja az adományokat, így ha szívesen segítenétek ti is, megtehetitek mindennap 8:00 és 16:00 óra között.

Cím: 1086 Budapest, Dankó utca 11., a WJLF épülete

Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz