Egyéb kategória

5 tünet, amivel mindenképp forduljatok pszichológushoz

Szerencsére egyre kevésbé tartja magát az, hogy pszichológushoz csak az őrültek járnak, ennek ellenére még mindig elég sok tabu övezi a témát. Pedig segítséget kérni egyáltalán nem ciki, sőt: bizonyos esetekben akár életmentő is lehet. Fontos, hogy minél előbb felismerjétek a jeleket. Ebben segítünk nektek most!

vous - 2017.12.09.
5 tünet, amivel mindenképp forduljatok pszichológushoz

Feldolgozatlan trauma

Trauma lehet bármilyen gyerekkori negatív emlék, gyász, szakítás vagy akár a munkahely elvesztése is. Ha valamilyen múltbéli esemény még mindig nem hagy benneteket nyugodni, vagy úgy érzitek, újból és újból előkerül, hogy beárnyékolja az életeteket, sürgősen forduljatok szakemberhez.

Állandó betegeskedés

Ha folyamatosan kisebb-nagyobb betegségekkel küzdötök, gyakran fáj a fejetek vagy rossz a gyomrotok, de az orvos nem állapít meg semmiféle szervi elváltozást, akkor lehet, hogy pszichés gonddal álltok szemben.

Függőségek

Nem feltétlenül alkohol- vagy drogfüggőségre gondolunk: az is függésnek számít például, ha bármilyen stresszhelyzetben az ételhez fordultok. Már az is árulkodó jel lehet, ha mondjuk stresszhelyzetben az első gondolatotok, hogy most mennyire kívántok egy italt vagy egy tábla csokit. Ilyenkor jobb még időben profi segítségét kérni.

Motiválatlanság

Régen imádtatok eljárni futni, de most már az is nehezen megy, hogy felkeljetek a kanapéról? Korábban lelkesedve vetettétek bele magatokat a munkahelyi feladataitokba, de mára teljesen elveszett az érdeklődés? Az állandó levertség és motivációvesztés a depresszió egyik tipikus tünete, amivel mindenképp pszichológushoz kell fordulni.

Párkapcsolati problémák

Minden kapcsolatban felütik a fejüket kisebb-nagyobb viták, de ha nálatok kezdenek mindennapossá válni és úgy érzitek, nem tudtok felülkerekedni rajta, érdemes elgondolkodni a pszichológuson. Ilyen esetekben a párterápia is jó megoldás lehet.

teli-depresszio-sad-szomorusag

„Segített elfogadni magamat” – Merjetek beszélni a problémákról egy pszichológussal!

„Minden nő szeretne az esztétikumra törekedni. Testünk szépsége mégis a lelkünk épségével kezdődik” – kezdi cikkét Éva, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását.

A következő sorokban Kővári Éva történetét olvashatjátok.

Ajánlott cikkek