Egyéb kategória

Most akkor szabad télen kint sportolni, vagy nem?

Beköszöntött a tél, egyre gyakoribbak a reggeli fagyok és a csapadékos időjárás. Legtöbbünknek ilyenkor semmi kedve kilépni az ajtón, de vajon jól tesszük? Utánajártunk, hogy érdemes-e télen kint sportolni.

vous - 2017.12.10.
Most akkor szabad télen kint sportolni, vagy nem?

Tavasszal mindenki extrém sebességgel kezd diétázni és eljárni sportolni, de mi a helyzet télen? Az ünnepek környékén hajlamosak vagyunk ellustulni a rövid nappalok és az állandó kajamaratonok miatt, pedig nem kéne.

A szakértők szerint  hidegben is nyugodtan ki lehet menni sportolni, néhány fontos apróságra azonban fontos odafigyelnetek.

Például az sem mindegy, mennyire hideg az a hideg: a mostani, nulla fok körüli hőmérséklet még teljesen alkalmas a mozgásra, viszont ha a hőmérő -15 fok alá esik, inkább maradjatok otthon: ugyanis a nagy hideg pont ugyanolyan hatással lehet a szívre, mint az extrém meleg.

Objektum doboz

A hűvösben nem kívánjuk annyira a folyadékot, mint nyáron, de ilyenkor is ugyanolyan fontos a hidratáció. A nap folyamán legalább másfél-két liter vizet fogyasszatok!

Objektum doboz

A szmogos, párás levegő nem tesz jót az egészségnek és az sem mindegy, mennyi csapadék esett. A friss hó ugyan szép, de a jeges, megfagyott utak balesetveszélyesek lehetnek.

Objektum doboz

Ezen kívül fontos még, hogy megfelelő sporturházatban menjetek ki: elő az aláöltözőkkel, a meleg sportpulcsikkal és a sapkával! Mint mindig, most is a réteges öltözködés a kulcs.

edzés

Mert edzeni nem csak nyár előtt érdemes – 3 gyakorlat a feszes fenékért!

Ha női magazinokon nevelkedtetek, valószínűleg felmerül bennetek a kérdés, miért is írunk nektek cikket július végén a feszes popsiról. Kit érdekel ilyenkor, ha idén sem készült el a tökéletes, Insta-kompatibilis "bikinibody"? Nos, még szerencse, hogy sportolni és edzeni nem csak a strandszezon és a lájkok miatt szokás. Forma napunk alkalmából ezúttal formás fenékre gyúrunk, három szuper gyakorlattal!

Ajánlott cikkek