Egyéb kategória

Amiből csak sokat érdemes készíteni: harira, a fantasztikus leves

A marokkói konyha egyik csodája a fűszeres, illatos, szemet és szájpadlást gyönyörködtető tartalmas leves, a harira, ami az egyik legkedveltebb fogásuk. Rengeteg változata létezik, mi most egy húsmentes, de nagyon tartalmas receptet hoztunk.

vous - 2017.12.12.
Amiből csak sokat érdemes készíteni: harira, a fantasztikus leves

A harira alapja csicseriborsó és lencse, rengeteg fűszer, sárgarépa, paradicsom és paprika, ha húsos változatban készül, akkor általában báránnyal főzik, de csirkével, borjúval is népszerű.

Annyira aromás és telt ízű, hogy valójában a hús nem is hiányzik belőle, sűrű, tápláló, tulajdonképpen több mint leves: egytálételnek is beillik.

Mindemellett kiadós, és nem is bonyolult elkészíteni, másnapra pedig még finomabb. Nagy adagban érdemes főzni belőle, akár sok embernek kiadósan, akár több napra előre gondolva.

„Az életben egyetlen dolog számít igazán” – a boldog élet titkát kutató tudósok elárulják, mi

Az élet olyan, mint egy nagy tál leves – rajtatok múlik, hogyan fűszerezitek!

Fájdalom, öröm, boldog pillanatok, siker, kudarc. Érzelmek, pillanatnyi impressziók, élmények: ez az élet sava-borsa. S hogy az élet sója mi? Mindenkinek más.

Eredetileg száraz csicseriborsóval készítik, ettől nem számít gyors fogásnak, de ha konzerv, már főtt csicserit használunk hozzá, valamint vöröslencsét, akkor sok időt nyerhetünk, és a végeredmény így is fantasztikusan finom.

Ha ünnepi fogásnak készül, akkor Marokkóban sáfrányt is tesznek bele, és mint ismeretes, ez a világ legdrágább fűszere, de hétköznapi gyorsabb változatokhoz tökéletes helyette a kurkuma is. Aki szeretne még különlegesebb ízorgiát, adjon hozzá egy csipet fahéjat is, még teltebbé és illatosabbá teszi ezt a csodás levest…

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek