Egyéb kategória

Kicsoda Vilmányi Benett, a Terápia előzetesben ülő Zsoltja?

Napok óta csak azt olvasni a Terápia harmadik évadával kapcsolatos cikkek alatt, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Zsoltot alakító színész egyszerűen zseniális. A következő Mácsai Pál. Lejátszik szinte mindenkit a sorozat záró évadában. Az utóbbi kijelentés nem biztos, hogy teljesen igaz, de tény, hogy Vilmányi Benett tényleg elképesztően játszik a sorozatban. Hogy mekkora színész lesz, az azért sok mindenen múlik. Reméljük, sokat hallunk még róla! Addig is ismerjétek meg kicsit jobban.

vous - 2017.12.14.
Kicsoda Vilmányi Benett, a Terápia előzetesben ülő Zsoltja?
600

Névjegy

  • Név: Vilmányi Benett Gábor
  • Születési idő: 1994
  • Hol játszik? A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, 2018-ban végez. Jelenleg a Radnóti Színház vendégművésze.

1. Előzetes

A Terápia című sorozatban Zsoltit alakítja, aki előzetesben ül, mert megölte a barátnőjét. Hozzá jár be a sorozat főszereplője, András, hogy segítsen egy kollégájának, a börtönpszichológusként dolgozó Eszternek, aki nem tudott előrejutni a sráccal.

A Zsoltit alakító színész még soha nem járt börtönben – még a forgatás miatt sem. Egyik ismerőse viszont egy évet ült, a Terápia előtt alaposan kifaggatta.

Ez a szál amúgy nincs benne a külföldi Terápiában, teljesen magyar. Gigor Attila írta és rendezte.

Objektum doboz

2. Foci

Általános iskolásként a Honvédban játszott. Saját bevallása szerint az NBI-ig eljutott volna.

3. Bocsánat

Gitárral a kezében, mikrofonnal az orra előtt is jól érzi magát a színpadon, sőt!

Objektum doboz

Énekes, gitáros, dalszerző, szövegíró, a Bocsánat nevű zenekar frontembere volt évekig.

Objektum doboz

Korábban négy évig a Zoom zenekar tagja volt testvérével, Vilmányi Márk Olivérrel.

Objektum doboz

4. Manhattan

Édesapja, Vilmányi Gábor a Manhattan együttes tagja volt.

Objektum doboz

5. Pszichológus

Sokkal jobban érzi magát zenészként a színpadon. Színészként egészen addig, amíg nem áll ki a színpadra, tele van kétellyel.

„Ott állok, várom, hogy bemenjek, majdnem hányok az izgalomtól, nem tudom, megéri-e nekem ez a tortúra. Tényleg menjek be? Muszáj bemennem. Mi van, ha nem megyek be? Megtehetem? Miért ne tehetném meg? De valójában nem tehetem meg. Feljön a fény. Akkor bemegyek. És odabent mindez egy pillanat alatt elmúlik” –
nyilatkozta a 168 Órának.

Hogy ezeket a kételyeket feloldja, elment pszichoterápiára, amiben jelentős szerepet játszott a Terápia sorozat is.

Objektum doboz

Mácsai Pál

Egy magyar sorozat, amelyről csak ódákat tudunk zengeni

Ha bevalljuk, ha nem, valamilyen szinten mindenkit érdekel mások magánélete, traumái, legféltettebb titkai. Szeretjük, ha együtt nevethetünk vagy sírhatunk másokkal, bólogathatunk, ha úgy érezzük, mi is ugyanazon megyünk keresztül. De milyen lehet, amikor valakinek az a munkája, hogy mások problémáira próbál megoldást találni? Most egy olyan sorozatot ajánlok, amelyet kötelező megnéznetek, ha érdekel, hogyan zajlik egy pszichoterápia.

Ajánlott cikkek