Egyéb kategória

Négy könyv, amelyet érdemes idén a karácsonyfa alá tenni

A megfelelő karácsonyi ajándék kiválasztása a legtöbbünknek nagy kihívás, gyakran megesik, hogy a könnyebb utat választva valami „klasszikus” ajándékkal lepjük meg szeretteinket, barátainkat. Mivel egy jó könyvvel nem lehet mellényúlni, segítünk, hogy milyen kötetet érdemes idén a karácsonyfa alá tenni!

vous - 2017.12.17.
Négy könyv, amelyet érdemes idén a karácsonyfa alá tenni

Meik Wiking: Hygge – A dán életérzés, amely boldoggá tesz

Sokszor halljuk, hogy Dánia a legboldogabb ország. De mi lehet a dánok titka? A koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója többéves munkája során arra jutott, hogy a válasz nem más, mint a hygge. A könyv segítségével lépésről lépésre sajátíthatjuk el a hygge – és általa a boldogság – titkát: megtudhatjuk, milyen szerepet játszanak ebben a fények, a jó ételek, a társas kapcsolatok, a karácsony vagy éppen az öltözködés.

Objektum doboz

Colson Whitehead: A ​föld alatti vasút

Colson Whitehead regénye az 1800-as évek Amerikájába repíti az olvasót, ahol rabszolgatartók és abolicionisták feszülnek egymásnak, s ahol a szökött rabszolgák és segítőik büntetése kínhalál. A kötet az elmúlt év talán legnagyobb irodalmi szenzációja és egyik leghangosabb könyvsikere.

Objektum doboz

Angie Thomas: The ​Hate U Give – A gyűlölet, amit adtál 

A történetet a Black Lives Matter mozgalom inspirálta, amely az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzd. Ebben az izgalmas és erőteljes regényben megismerhetünk egy fiatal lányt, aki pontosan ezért harcol. A könyv fiatalokat szólít meg hatékonyan egy őket is érintő problémával kapcsolatban.

Objektum doboz

Julian Rubinstein: A Viszkis

Ambrus Attila Ceauşescu rémuralmának vége felé szökik át Erdélyből Magyarországra. Kínkeservesen próbálja megvetni a lábát, és nem kell hozzá sok idő, hogy rájöjjön: az egyenes út nem vezet sehová. Amikor először téved a törvényen kívülre, rögtön jobbra fordul a sorsa. Egyre merészebb bank- és postarablások, egyre több pénz, egyre több nő, egyre több ital… végül pedig a börtön. Nem egyszerű bűnügyi dokumentumregény, hanem a '90-es évek Magyarországának korrajza egy amerikai író tollából.

Objektum doboz

Ha van tippetek, mivel egészíthetnénk ki a listát, írjátok meg kommentben!

Ajánlott cikkek