Egyéb kategória

Tojáslikőrfagyi – zseniális ünnepi desszert egyszerűen

Bár a fagyi nem kimondottan számít karácsonyi desszertnek, garantált, hogy ezért a tojáslikőrös hűsítő nyalánkságért mindenki odalesz: egyrészt azért, mert a nehéz fogások után jól csúszik, és kellemesen nyugtatja a gyomrot, másrészt tojáslikőrös, isteni finom és krémes. Az már csak hab a tortán, hogy nagyon könnyen és gyorsan összedobható, a fagyasztóból pedig bármikor előkapható.

vous - 2017.12.20.
Tojáslikőrfagyi – zseniális ünnepi desszert egyszerűen

A vaníliás tojáslikőr igazi ünnepi koccintanivaló, szinte már átmenet az ital és a desszert között, és felnőtteknek egy kis csavarral mennyei finom jeges édesség készíthető belőle. A tojáslikőrfagyi több szempontból is zseniás: egyrészt ez az egyik legegyszerűbb finomság, másrészt előre elkészíthető, mégpedig sütés-főzés nélkül, csupán egy elektromos habverő kell hozzá.

Nagyjából 10 perc alatt elkészül, a hűtést-fagyasztást nem számolva persze.

Viszont innentől kezdve van egy nagy adag különleges fagyink a mélyhűtőben, ami jól jöhet nemcsak ünnepi desszertként, de akkor is, ha váratlan vendégek toppannak be.

Nagy előnye még ennek a fagyinak, hogy nem kell hozzá fagylaltgép, anélkül is krémes és könnyű, mert jó habosan kerül a fagyasztóba, és „titkos” összetevőinek, a sűrített tejnek és a mascarponénak köszönhetően nem is esik össze, hanem megmarad a tartása és selymessége.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek