Egyéb kategória

Kirándulás a belvárosban – 3 hely kikapcsolódáshoz a legstresszesebb napokra

Van, akinek a futás, van, akinek egy forró fürdő vagy épp egy baráti beszélgetés segít kikapcsolni egy-egy munkával és rohanással tarkított nap után. De akad olyan is, aki a betondzsungel közepén bizony semmi másra nem vágyik, csak a természet lágy ölére. Nem is csoda, hiszen a természettel való találkozás, a friss levegő továbbra is az egyik legnagyobb segítségünk, ha stresszről van szó. Easy napunk alkalmából összegyűjtöttünk 3 belvárosi helyszínt, ami jól jöhet, ha épp „kirándulnátok” egyet egy húzós nap után.

vous - 2017.12.20.
Kirándulás a belvárosban – 3 hely kikapcsolódáshoz a legstresszesebb napokra
„Hiszek abban, hogy ki lehet sétálni a bánatot” – Miért megyünk világgá a saját városunkban?

„Hiszek abban, hogy ki lehet sétálni a bánatot” – Miért megyünk világgá a saját városunkban?

A rakparton ülök, közel a vízhez és a kövekhez. A város pora vékony, fehér rétegként telepszik a lépcsőfokokra. Velem szemben a Gellért-hegy, balra pedig a Szabadság híd zöld pillérei magasodnak. A város folyamatos morajlását eltompítja az apró hullámok csobogása, ahogy egy-egy hajó elhaladtával a víz a köveknek csapódik. A Duna békésen fodrozódik, szinte felháborít a nyugodtsága. Hogyan tud minden ilyen békés és halk lenni, amikor bennem csak úgy kavarognak az érzések és az indulatok? A cikk ITT folytatódik.

Füvészkert

Az igazi zöldövezetre vágyók a legjobb, ha a Klinikák metrómegálló felé veszik az irányt. A Molnár Ferenc regényéből ismert Füvészkert 3,1 hektárnyi zöldterülettel várja a látogatókat, akik itt nemcsak kikapcsolódhatnak, de több mint 8000 különféle növényfajjal is megismerkedhetnek. Ha pedig nem csak a magatok útját járnátok, vezetett túrákra is befizethettek. Kell ennél több?

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Van, aki férjhez is megy a Fűvészkertben

Van, aki férjhez is megy a Füvészkertben – #esküvőmásképp

Aki már most tudja, hogy 2018-ban férjhez megy, valószínűleg folyamatosan gyűjti az ötleteket, inspirációkat, számtalan Pinterest boardja van, megveszi az összes magazint, követni kezdi a témába vágó blogokat. Mi is szeretnénk segíteni, ezért inspiráló, különleges esküvőket mutatunk be.

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE

Budai Arborétum

Nem kell túrabakancs és 3 napi meleg élelem, ha zöldövezetet keresnétek munka után, a Budai Arborétum ugyanis a város szívéhez közel, a Feneketlen-tó mellett található. Az arborétumban meditálhattok, séltálhattok, lelassulhattok, a legkülönfélébb növényekkel ismerkedhettek meg, valamint szőlőskertekben engedhetitek ki a mindennapi fáradalmakat.

Arra készüljetek, hogy biztosan nem lesztek egyedül: az ország egyik leggazdagabb arborétumát előszeretettel látogatják a Szent István Egyetem diákjai is – de ettől csak még szuperebb a hangulat!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Károlyi-kert

Ha a Füvészkert és az arborétum helyett már egy gyönyörű parkkal is megelégedtek, válasszátok a főváros legrégebbi kertjét, a Károlyi-kertet. A francia stílusú, különleges hangulatú kert Budapest V. kerületében található, a Múzeum körúttól egy szempillantásra. A tavaszi és nyári szezonokban óriási a kultuális élet: komolyzenei hangversenyekkel, koncertekkel és hétvégi programokkal találhatjátok magatokat szembe. De a kert mellett található játszótérnek és a Csendestárs nevű közkedvelt helynek köszönhetően az sem marad hoppon, aki kisgyermekkel érkezik, vagy épp enne egy jót. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Egy egyszerű illattal a stressz ellen!

Egy egyszerű illattal a stressz ellen 

A modern világ velejárója, hogy rohanunk, elfoglaltak vagyunk, és valamilyen kiutat igyekszünk találni ebből a mókuskerékből. A technika vívmányainak köszönhető állandóan rendelkezésre állás, a „multitasking” egyre többet és többet vesz ki az emberekből. Kevés lehetőségünk adódik arra, hogy csak úgy kikapcsoljunk – de erre egy megoldás lehet a természettel való találkozás.

A Lenor új illatai ezt az életérzést célozzák elhozni: mélytengeri ásványok, sheavaj és akácfavirág – a ruháink által egész nap velünk lehetnek. A Lenor Inspired by Nature nevet viselő legújabb öblítőcsaládjához 3 természet ihlette illatot kreáltak a P&G illatszakértői azzal a céllal, hogy megmutassák, egy egyszerű illat is tud mentesíteni bennünket a mindennapi stressz alól.

A cikk megjelenését a Lenor Inspired by Nature támogatta.

Ajánlott cikkek