Egyéb kategória

Háromnapos ünnep a család és a pamutzoknik társaságában – avagy ilyen a karácsony egy kamasz szemével

„Karácsony a szeretet ünnepe, pontosabban a kajálás és együttlét napja. 'Hála' a közösségi médiának, mindenki tudja, hogyan is kéne kinéznie ilyenkor egy napnak. De vajon ténylegesen így történik minden?  Mindenki ilyen felemelően éli ezt meg? Kicsit közelítsük meg egy másik lény, a kamasz oldaláról. (A következő sorokban általánosításokat olvashattok).” – kezdi történetét Melinda, aki a VOUS vendégszerzői posztjára küldte be cikkét. A következő sorokban Zsidákovics Melinda írását olvashatjátok.

vous - 2017.12.25.
Háromnapos ünnep a család és a pamutzoknik társaságában – avagy ilyen a karácsony egy kamasz szemével

Kamaszkorban a legjelentősebb személyek az életünkben a barátaink. Ez teljesen rendben is van így, ám karácsonykor csak a családunkra vagyunk utalva, hiszen mindenki otthon tölt pár napot. Kisgyermekként a legszebb élményeink származnak ezekből a napokból, ám serdülőkorunkban szinte a legrosszabbak.

De hagyjuk is az együtt töltött időt, ugorjunk az ajándékozásra. Nos, kétfajta ajándékot kaphatunk:

a nagyszüleitek tisztában vannak a mai divattal, ezért meglepnek egy mustársárga kordbársony nadrággal. Természetesen eljátsszátok, hogy mennyire örültök neki, mert nem akarjátok megbántani őket.

Forrás:
depositphotos

A másik lehetőség, hogy pénzt hoz a Jézuska, ami ugyan jó megoldás, de mégis csak jó lenne valami meglepetés a fa alá, nem?

Aztán ott van a zokni és a pizsama – ezekből mindig jut a fa alá és valljuk be, nehéz eldönteni, hogy egy pár 100%-os pamutzokninak örültök-e, vagy sem. Hisz magatoknak úgysem vennétek, ráadásul ez az a ruhadarab, ami mindig jól jön… 

Viszont bennetek maradtak a gyerekkorban elszenvedett sérelmek azzal kapcsolatban, hogy csak egy pár zoknit kaptatok. Mama, mutasd meg, kérlek, ezzel hogyan lehet játszani!?

De ne felejtsük el azt a bökkenőt sem, hogy a szülő a mindennapokban nem látja a kamasz gyermekét, aki szinte szellemként ingázik a fürdőszoba és a zárt szobaajtaja között. Majd az ünnepek közeledtével még nehezebb feladatnak tűnik az, hogy a karácsonyfa körül „összezárva” beszélgessünk egy jóízűt számunkra szinte ismeretlen gyermekünkkel. De nyugi, segítséget jelenthet a tojáslikőr fogyasztása – tapasztalatból mondom! Bár nekem is beletelt pár évbe, mire rájöttem, valójában mitől olyan boldog mindenki.

a-kakao-tokeletes-kiegeszitoje-pillecukordisz-karacsonyra-norie-video-takacs-nora1 (1)

A kakaó tökéletes kiegészítője: pillecukordísz karácsonyra – NORIE-videó

A pillecukor elengedhetetlen kiegészítője a kakaónak, a forró csokinak, így arra gondoltam, miért ne díszíthetnénk ezzel a bögrénket egy kicsit különlegesebb módon, mint máskor? Tartsatok velem, készítsünk együtt egy édes karácsonyi cukiságot! 

Kattintsatok IDE, ha kíváncsiak vagytok Takács Nóra videójára!

Végül a karácsony elteltével visszaáll a rend. Mama, papa hazamegy, a szülők elkezdenek dolgozni, és a kamasz gyermek is folytathatja baráti kapcsolatainak ápolását a saját kis világában. Eltelt a szeretet ünnepe, oda a boldogság, és anya aggódva töri a fejét: vajon mikor vesztette el a fonalat gyermeke életének követésében? Ismeri-e egyáltalán saját szülöttjét?

Majd valahol ez a dolog átbillen… Azt gondolom, az idő tájt, amikor a bulizós estéket felváltja a macinaciban filmezés – ezt tekinthetjük akár szellemi előrelépésnek is. Ez az a pillanat, amikor már nem az a fontos, hogy mindenki kedveljen, és mindenhol ott legyetek. Felszabadító érzés, hogy már nem érdekelnek a pletykák és a legújabb trendek, az pedig leírhatatlan, hogy ennek az átbillenésnek köszönhetően visszatértek a családotokhoz. Örömmel tölt el, hogy otthon lehettek velük, és közös régi történeteket oszthattok meg egymással.

Valami ilyesmi lehet a karácsony lényege: emlékek megosztása, kapcsolatok ápolása, sok-sok nevetés, és a köd feloszlik.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.