Egyéb kategória

Új év, új úti célok – 3 hely, amit a jövőben ne hagyjatok le a bakancslistátokról!

Azt szokták mondani, merni kell nagyot álmodni. Nos, mi az év utolsó napján becsuktuk a szemünket és eljátszottunk a gondolattal, hova is utaznánk el egyszer az életben – tudjátok, Balatonon, Londonon vagy Párizson túl –, eljátszottunk a gondolattal, hova mennénk, ha az ég világon semmi sem szabna számunkra határt. Íme, ez a 3 hely lett a mi bakancslistás úti célunk a jövő évre – na jó, talán nem a legolcsóbb helyeket választottuk, így lehet, hogy 2020 vagy épp 30 lesz belőle. Öveket bekapcsolni, tartsatok velünk! 

vous - 2017.12.31.
Új év, új úti célok – 3 hely, amit a jövőben ne hagyjatok le a bakancslistátokról!
Felkiáltójel

Ha egyelőre még csak olvasgatnátok utazás témában…

A következő cikkeket ne hagyjátok ki!

Vagy nézzetek szét a #utazás címkére kattintva!

1. Marokkó

Egy ország, ahol ha az ember sítúrán érzené jól magát, megteheti az Atlasz hegységben, de ha inkább élvezné az Atlanti-óceán hullámait, annak sincs akadálya. Marokkó ugyanis sokkal több a tevegelésnél és a végeláthatatlan sivatagnál. Páratlan gasztronómia élményekkel, nyüzsgő bazárokkal és történelmi emlékhelyekkel vár – pláne, ha Marrákest vesszük célba!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

2. Tanzánia

Ugye nem vagyunk egyedül azzal, ha azt mondjuk: egyszer az életben jó lenne látni Tanzániát? Nem a változatos éghajlatai és nem is az Indiai-óceán közelsége miatt – hanem leginkább azért, mert leírhatatlan élményt nyújt az a szafari túra, amin a Serengeti Nemzeti Parkba látogatók résztvehetnek. Elefántból, antilopból és zebrából ott bizony annyi van, mint csillag az égen, de ha az egésznapos állatlesre ráunna az ember, megnézheti, hogy élnek az emberek egy maszáj faluban. Kultursokkravágyóknak kötelező, de Az oroszlánkirály rajongóknak szintén kihagyhatatlan hely!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

3. Alaszka

Hogy miért éppen Alaszka? Nehéz röviden és tömören megfogni a kérdést. A legtöbb embernek a sarki fényeken, a mérhetetlen hómennyiségen és a '90-es évek közkedvelt sorozatán túl nem sok jut eszébe Alaszkáról, pedig Amerika legnagyobb tagállama ennél sokkal többet rejt magában: többek között a Glacier Nemzeti Parkot, ami a világörökség része, Skagway városát, ami híres a 1898-as aranylázról, valamint páratlan panorámájú hegységeket, tavakat, és nem utolsó sorban ízorgiákat okozó ételeket. Kell ennél több? Túrázhattok, pihenhettek, horgászhattok és olyan élményben lehet részetek, ahol talán sehol máshol. Nem kérdés, bakancslistán a helye!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A cikk megjelenését a SKODA KAROQ támogatta.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek