Diéta

Új év, új életmód? – a legnagyobb hiba, amit a diétázók januárban elkövetnek

Az újévi fogadalmak toplistáján előkelő helyen állnak a fogyókúrás elhatározások, de a nagy lendület többnyire hamar kifullad, és pár nap alatt elillan a lelkesedés. De mi az oka annak, hogy a legtöbben pár nap után feladják?

Mintha csak valami mágikus momentum lenne, úgy kapaszkodnak sokan az év elejébe, mintha a naptár első napja tökéletesen alkalmas lenne arra, hogy egy szempillantás alatt minden megváltozzon, és a teljes korábbi életmódot új alapokra lehetne helyezni. A legnagyobb hiba, hogy túl radikálisan akarunk váltani, mindent egyszerre és totálisan megváltoztatva. Csakhogy ez túl nagy váltás, és hamar visszaüthet – a fokozatosság és a türelem sokkal hatékonyabb, apró lépésekkel előrébb jutnánk. 

újév

Új év, új én? Tippek, hogy az újévi fogadalmakat ne csak megtenni, hanem betartani is könnyű legyen

A szilveszter nemcsak a hajnalig tartó bulizásról szól, hanem az ünnepélyes fogadalomtételről is. Arról mindenkinek megvan a maga elképzelése, hogy hogyan szeretne jobb emberré válni 2018-ban, azt viszont csak kevesen tudják, hogy mi a sikeres fogadalomtétel titka. Szerencsére itt vagyunk nektek, és eláruljuk, hogy válhat az Új év, új én! mantra valósággá. A cikket ITT olvashatjátok el! 

Ha például azt mondjuk, hogy ebben az évben teljesen elhagyjuk a cukrot, vagy idén nem eszünk sült krumplit, mostantól minden nap mozogni fogunk, ezek egyszerűen nem reális vállalások, és ha véletlenül becsúszik egy kis galiba, máris feladjuk a fogadalmunkat, ráadásul bűntudatunk is lesz. Minden szokást egyszerre megváltoztatni tehát nem érdemes, hatékonyabb, ha odafigyeléssel és fokozatossággal változtatunk az életmódunkon.

Sajnálatos tény, hogy a kilók gyorsabban szaladnak fel, mint olvadnak le, ezért a türelem és a kitartás a diétázás legfontosabb kellékei.

Itt még nem ért véget a cikk! A folytatásért irány a Cookta oldala