Egyéb kategória

Könnyű és kiadós francia csoda: sajtfelfújt ricottával és rukkolával

A sajtfelfújt a francia konyha klasszikusa, könnyű és kiadós, és bár sok misztérium lengi körül, valójában egy pofonegyszerűen elkészíthető fogás, ráadásul csupa olyan alapanyag kell hozzá, ami mindig van otthon. 

vous - 2018.01.05.
Könnyű és kiadós francia csoda: sajtfelfújt ricottával és rukkolával

Melengető és otthonosságot teremtő finomság a sajtos szuflé – vagy soufflé –, ami rengeteg módon fűszerezhető és gazdagítható. A lényege a könnyedség, ami a beleforgatott tojáshabnak köszönhető, ez a sütés során megemeli, felfújja, levegőssé teszi a sajtos sültet.

Készíthetjük egy nagy sütőtálban vagy több egyszemélyes kis szufléformában is, attól függően, hogy rusztikusabb vagy elegánsabb fogásnak szánjuk.

A felfújt alapja egy krémes besamel, amit tojássárga, felvert tojáshab és reszelt sajt egészít ki, és persze némi fűszer, ízlés szerint. Mi most némi ricottát és egy kis pikáns rukkolát is beleforgattunk a masszába, így izgalmasabb és tartalmasabb lett, egy jó adag salátával tálalva könnyű vacsorának is tökéletes egytálétellé avanzsálva.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek