nő

Hoppá! Kiderült, Fejér megyében élnek a legszebb magyar nők

A Nemzet Szépe szépségverseny szervezőinek nem reprezentatív közvélemény-kutatásából az is kiderült, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy szépségkirálynőnek, valamint az is, hol élnek Magyarországon a legszebb nők.

Egy internetes kérdőív eredménye szerint a válaszadók 21,4 százaléka úgy véli, hogy a Fejér megyei lányok a leggyönyörűbbek. A második helyen a budapesti lányok végeztek 14,5 százalékkal, a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megye állhatott fel a válaszok 6,8 százaléka alapján.

A Nemzet Szépe szépségverseny szervezőinek nem reprezentatív közvélemény-kutatásából az is kiderült, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy szépségkirálynőnek.

kulcsár edina story gála

Egy szépségkirálynő vajon mindig tökéletes?

Az ország legszebb lánya, szépségkirálynő, a Miss World Hungary 2014 nyertese – bárhogy is hívjuk, Kulcsár Edina szépsége vitathatatlan. De vajon vannak-e napok, amikor egy szépségkirálynőnek sem tetszik, amit a tükörben lát? Egyáltalán mit jelent számára a szépség? És van-e takargatnivalója? Kulcsár Edinával beszélgettünk hízékonyságról, tökéletességről, plasztikázásról, önbizalomhiányról és elfogadásról.

A közel 300 válaszból kiderült az is, hogy az emberek szerint az intelligencia (91%), az őszinteség (72,6%) és a céltudatosság (67,5%) a három legfontosabb jellemző, amellyel egy szépségkirálynőnek rendelkeznie kell. Ezek mellett szintén fontosnak tartották, hogy a királynő megbízható, illemtudó és céltudatos legyen, ugyanakkor a kérdőívet kitöltők szerint az már kevésbé lényeges, hogy a szépség családcentrikus és toleráns-e.

A válaszadók valamivel több mint 90 százaléka gondolja úgy, hogy elsődlegesen az arc számít egy szép lány esetében.

Ezt követően a szeme (59,4%) és a haja (55,6%), ami kiemelten fontos. Többen a kezeket és a feneket jelölték meg mint lényeges külső jegyet, de meglepő, hogy a mosoly és a fogak csak elenyésző szavazatot kaptak.

nő

Mitől szép egy nő? A pasik és a tudomány elárulták

Megvan az érzés, mikor ránéztek a legújabb szépségkirálynőre, de nem értitek, miért pont ő nyerte a versenyt? És az, mikor másnap hiába győzköditek a lányokat, hogy egy átlagos reggelen, a 4-es, 6-oson legalább tizenöt olyan lányt tudnátok összeszedni, aki jobban megérdemelné a győzelmet, ők nem értenek ezzel egyet? Oké, a második lehet, hogy nincs meg. Valószínűleg ti nem a lányokat szkennelitek a villamoson. De mi igen. Mégis mi az, amin megakad a szemünk? Ennek jártam utána.

A Nemzet Szépe szépségversenyt 2018-ban immár harmadik alkalommal rendezik meg, a szervezők pedig már várják a lányok jelentkezését.