Egyéb kategória

Nem kell hozzá konyhai rutin, sem türelem: pufók palacsinta, az elronthatatlan

Kevés olyan népszerű és sokoldalú étel van, mint a palacsinta – jöhet bármikor, bármilyen változatban! Akkor is ideális, ha üres a kamra, és akkor is, amikor valami gyors finomságra vágyunk. Ez a sütőben sült változat pedig még olyan előnnyel is bír, hogy nem kell hozzá konyhai rutin, és nem kell mellette sem állni, míg elkészül.

vous - 2018.01.11.
Nem kell hozzá konyhai rutin, sem türelem: pufók palacsinta, az elronthatatlan

Az amerikaiak kedvence a dutch baby pancake, ez a forró serpenyőben, de sütőben sütött óriás palacsinta. A szélei ropogósra sülnek, a közepe pedig könnyű, lágy, szinte krémes marad.

A trükkje pedig csak annyi, hogy előre jól felforrósított edénybe kell önteni a kikevert palacsintatésztát,

ami a hirtelen forróságtól és a belesejében kialakuló gőztől felfúvódik, mókás alakot felvéve.

Mivel villámgyorsan összeállítható, és pihentetni sem kell a masszát, így ráérős reggelire is szuper, de egy tartalmasabb leves után másodiknak is remek, ha pedig elhagyjuk belőle a cukrot, akkor sós változatban is készülhet.

takács nóra

Villámgyors és egészséges palacsinta reggelire – Még idén! kampány

Apró kis trükkökkel is sokat tehettek azért, hogy megőrizzétek egészségeteket, megőrizzétek szépségeteket, vagy még szebbek legyetek. Most egy fantasztikus palacsintareceptet mutatok.

Az édes változathoz elég egy kis friss gyümölcs, de persze mehet rá bármi: dzsem, Nutella, kompót, aprított csoki. A sós verziót pedig megszórhatjuk egy kis aprított sonkával, reszelt sajttal, konzervkukoricával vagy koktélparadicsommal, elrontani nem lehet!

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek