Egyéb kategória

Horoszkóp: energiahiányos, feszült időszak várható – pláne a tűz és a levegő jegyűeknek!

Energiahiányos időszakban vagyunk. A választ az elemekben keressük! Az elemek (föld, víz, tűz, levegő) egyensúlyának vizsgálata megadja, hogy milyen pszichikus erők hatnak ránk. Ritka az, amikor csak két elem és két állatövi jegy dominál az égen: jelenleg a Bak és a Skorpió. A Merkúr január 11-én belépett a Bak jegyébe – ezzel 5-re emelkedett a száma azon bolygóknak, amelyek a Bak (föld) jegyében járnak. Az összes többi a víz jegyekben. Hogy mit jelent ez pontosan? Elárulom! 

vous - 2018.01.12.
Horoszkóp: energiahiányos, feszült időszak várható – pláne a tűz és a levegő jegyűeknek!

A föld és víz elemek dominanciája mindent lefele húz a realitás és az érzelmek irányába. A föld azt akarja, hogy álljunk két lábbal stabilan a földön, és találjunk rá a valódi stabilitásra. A víz elem érzelmi energiákat mozgat, a figyelmünket a saját szükségleteinkre irányítja. A föld és a víz jól tud egymással működni, ezért ezekhez az energiákhoz a föld (Bika, Szűz, Bak) és a víz (Rák, Skorpió, Halak) jegyek valamivel kedvezőbben tudnak kapcsolódni, mint más jegyek. Azonban ha globálisan nézzük, a másik két elem hiánya miatt ez a felállás senkinek sem könnyű.

Hiányzik a tűz, ami az életerőt képviseli, az élni akarást, a lelkesedni tudást, az élet értelmét adja, és energiahiányossá teszi ezt az időszakot. A tűz elem hiánya hajlamosít a depresszióra.

A tűz elem hozza a feszültséget, a változatosságot az életünkbe, amitől pezsegni tud. A másik elem, a levegő hiánya – a tűz kiegészítője, inspirálója – a kapcsolatok hiányát vagy a kapcsolatokban rejlő örömök csökkenését hozhatja, illetve a fő probléma, hogy az önmagunkkal szembeni kritikusság, észlelés, objektivitás, rálátás is hiányzik. Mindemellett nehezebb szórakoztató társasággá válni vagy ilyennek részese lenni. 

A túl sok föld – ráadásul egy jegyben – hoz nagyfokú koncentráltságot, egy (munka)feladatra való fókuszálást, a gyakorlati és szakmai életben való helytállást, kedvezőtlen esetben beszűkültséget, szkeptikusságot, anyagiasságot, merevséget. A Bak jegye a kemény munkának, a kitartásnak, a felelősségvállalásnak, az önfegyelemnek. Hozza a felnőtté válás szükségességét. Ha a munkánkban most nem tudunk kiteljesedni, vagy túl nagynak érezzük az előttünk álló feladatokat, akkor az önértékelés itt szenvedhet, és különféle kapaszkodókat kereshetünk. A víz elem túlsúlya hozhat szélsőségességet, túlreagálhatjuk a dolgokat, visszahúzódást is adhat, ha nem tudunk megbirkózni valamilyen feladattal. A vágyakozások és a bizonytalanságok, az egymásnak ellentmondó érzések fokozódhatnak, illetve a szenvedésre való hajlam is.

A cikk itt még nem ért véget, a további hatásokról a blogomon olvashattok

2018-eves-horoszkop1

Ez vár ránk 2018-ban – Az asztrológus elárulja, mit tartogat a Vénusz éve

2016-ra a legtöbb ember nem éppen jó szívvel gondol vissza, és hasonlóképp érezhetünk a tavalyi év iránt is. Sokan egyetértenének, ha azt mondanám, 2017 küzdelmes, hullámvasutakkal teli év volt, aminek a végére voltak, akik erejüket, motivációjukat és akár hitüket vesztették. Németvölgyi Nagy Renáta, a VOUS asztrológusának év végi előadása után most már nyugodt szívvel írhatom nektek: aggodalomra semmi ok, ennek az időszaknak vége! S hogy mi vár még ránk 2018-ban? Mit tartogat a Vénusz éve? Reni erről is mesélt. IDE kattintva elolvashatjátok a folytatást.

Ajánlott cikkek