Almás-áfonyás lilakáposzta

Alakbarát, olcsó és egészséges: almás-áfonyás lila káposzta

A lila káposzta kissé lenézett és mellőzött alapanyag, nem túl gyakran kerül a tányérunkra, pedig az egyik legegészségesebb zöldség, és a nők számára különösen fontos lenne gyakoribb fogyasztása. Mondjuk, miért, és mutatunk is hozzá egy könnyű és finom receptet!

Minden zöldségesnél szembejön a lila káposzta, mégis ritkán esik rá a választásunk, pedig egész télen, sőt tavasszal is friss vitaminforrás, kimondottan pénztárcabarát, nem mellesleg kalóriaszegény (31 kcal/100 g), és jóval könnyebben emészthető, mint a sima fejes káposzta.

nyers-vegan

Kipróbáltam a lehetetlent: 5 napig CSAK nyers ételt ettem

A vegánokról szóló cikkem készítése közben gyakran elgondolkoztam azon, lehet, hogy nekem is le kellene mondanom a húsról? Nemcsak az állatok és a környezet, hanem a saját egészségem miatt is. Ötnapos kihívásnak ez túl könnyű feladat lenne számomra. Amúgy sem vagyok az a húst hússal típus. Így döntöttem a nyersétel vagy nyers vegán étrend mellett. S hogy miért öt nap? Ez a mai nap témája a VOUS-n!

A cikk folytatása ITT következik.

És hogy miért érdemes még fogyasztani?

  • Rostokban nagyon gazdag, serkenti az emésztést, eltelít, így diétázóknak nagyon ajánlott.
  • Olyan fitokemikáliák vannak benne, amelyek megvédik a szervezetet a különféle daganatos betegségek ellen, nevezetesen a benne lévő indol véd a mell-, méh- és petefészekrák ellen.
  • Ugyanez a hatóanyag egyben lassítja a szervezet öregedési folyamatait.
  • Sok vasat, káliumot, kalciumot, foszfort, jódot tartalmaz.
  • Természetes antibakteriális hatásának köszönhetően védi és regenerálja a táplálékcsatorna nyálkahártyáját.
  • Magas C-vitamin-tartalma immunerősítő, de sok B- és A-vitamin is van benne.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos