Egyéb kategória

Az álomdesszert: narancsos tiramisu kávé és mascarpone nélkül

A tiramisu verhetetlen sikerdesszert, rengeteg változata létezik, és mára tulajdonképpen szinte minden babapiskótával rétegezett krémes desszert erre a névre hallgat. Míg az eredeti finomság mascarponéval, tojással és kávéval készül, mi most kiváltottuk ezeket a fő alapanyagokat, és kókuszkrémmel készítettük. Mennyei finom, selymes és krémes, álomkönnyű a textúrája – és az elkészítése is!

vous - 2018.01.13.
Az álomdesszert: narancsos tiramisu kávé és mascarpone nélkül

A tiramisu igazi kalóriabomba, a piskóta, a cukor, de főleg a mascarpone dobja meg az isteni finom energiatartalmát, így most kicsit spóroltunk, és a 45%-os zsírtartalommal bíró mascarpone helyett kókuszkrémmel próbáltuk ki a nyilem-nyalom finomságot.

ételek neve

Hogyan ejtjük helyesen a külföldi ételek nevét? A VOUS-lányok tudják!

Előkerült az üveggömb, amit ezúttal közismert, ám többféle kiejtéssel a köztudatban létező ételek neveivel töltöttünk meg. Mire az üveggömb megtelt, öt bátor VOUS-lány felsorakozott, és izgatottan állt neki a harmadik „kiejtős videónak”. Biztattam őket, ez most más lesz, jók leszünk.

A kókuszkrém nem azonos a kókusztejszínnel. Utóbbi 28-30% zsírtartalommal bír, és többnyire konzervként kapható, ráadásul normál szobahőmérsékleten szétválik zsírra és vízre, amitől nehezen kezelhető. 

Addig a kókuszkrém csak 9-10%-os, és általában homogén, krémesen sűrű, leginkább papírdobozban kapható, és mindent tud, amit egy sűrűbb tejszínnek tudnia kell – csak kevesebb zsírtartalommal, 100% növényi alapanyagból. Remek tulajdonsága, hogy alapból kellemesen édeskés, és nagyon jól felverhető habnak, ami szuper alternatíva lehet laktózérzékenyeknek.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek