Egyéb kategória

Eláruljuk, miért mondjatok nemet 2018 legmenőbb hajszíneire

Meleg és kényelmes. Puha hajvégek, finom esésű tincsek, otthon készített, laza hullámok. Gazdag, meleg színek: barnák, sötétszőkék. 2017 legnagyobb hajtrendjét a dánok ihlették, egészen pontosan a hygge életmód.

vous - 2018.01.13.
Eláruljuk, miért mondjatok nemet 2018 legmenőbb hajszíneire

Mi az a hygge?

A hygge (hüge) maga a „jóllét”, a meghittség, az otthonosság, vagyis minden, amitől a dánok a legboldogabb nemzet a világon. (A hyggéről szóló korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok.) A hygge uralja az életünket: bekúszott a lakberendezésbe, az étkezési szokásainkba, a receptgyűjteményünkbe, a gardróbunkba, és a szépségiparba is. A trend 2017-ben bontakozott ki, és nagy valószínűséggel tartja magát 2018-ban is.

Milyen is a hygge-frizura?

Inspirációként összegyűjtöttünk néhány hygge-hajszínt az Instagramról.

Aubrown

A vöröses gesztenyebarna (auburn) és a sötétbarna (brown) szerelméből született ez az intenzív, mégis nagyon kellemes hajszín.

Objektum doboz

Objektum doboz

Fahéjszőke

Objektum doboz

Vörösbe hajló

Objektum doboz

Objektum doboz

Vajszőke

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Szőkésbarna (bronde)

Objektum doboz

Objektum doboz

Mi a baj vele?

Alapvetően ezek az árnyalatok gyönyörűek, tehát semmi gond nincs velük. A gond akkor van, ha úgy szeretnétek átfesteni a hajatokat, hogy nem veszitek figyelembe, milyen színtípusba tartoztok. Korábban színésznőkkel mutattuk meg ebben és ebben a cikkben, miért olyan fontos a saját színeink ismerete. Egy hajszín rengeteget hozzátesz a megjelenéshez, a színtípusotoknak megfelelő hajszín pedig nemcsak éveket fiatalíthat rajtatok (akinél ez már érv), hanem sokkal üdébbé is tesz.

A fenti árnyalatok többsége viszont a meleg árnyalatok közé tartozik. A baj ezzel az, hogy a magyar nők nagy része hideg színtípusba tartozik (75% körül tél típus, kis százalékban nyár típus), akiknek nem állnak jól a fenti árnyalatok, mert besárgítják a bőrüket, betegnek tűnnek tőlük.

színelemzés színtanácsadás

Milyen színeket viseljen, aki nyáron is hófehér? – Ragány Angéla színszakértővel beszélgettem

Nemegyszer szóltak be a bőrszínem miatt, hogy nem ártana néhány árnyalatnyit barnulnom nyáron. Hófehér a bőröm, de egy ideje eldöntöttem, nem szeretnék szolizni, az önbarnító sem opció számomra. Azt azonban ma már pontosan tudom, a megfelelő színeket viselve hófehérként sem kell szürkének, fakónak vagy fáradtnak tűnnöm. A lényeg, hogy a természetes színeimet kiemelő árnyalatokat válasszak. A cikket ide kattintva>>> olvashatjátok tovább.

Ajánlott cikkek