Egyéb kategória

Könnyítsetek az életeteken egy gombnyomással! 7 szuper app nőknek

BKK-futár, InstagramSpotify – mindegyik név visszaköszön az okostelefonotok kijelzőjéről, ugye? Akkor a legalapabb appokat már ti is letöltöttétek, de mi a helyzet azokkal, amik minket, nőket külön segíthetnek? Gondolunk itt a reggeli ruhadilemmára, a nagy fogyáskérdésre, vagy épp a mami-élet nehézségeire. Ismertek ilyen applikációkat? Ha nem, most mutatunk néhányat! 

vous - 2018.01.15.
Könnyítsetek az életeteken egy gombnyomással! 7 szuper app nőknek

Ami követi a mensturációtokat…

Hölgynaptár

Mind tudjuk, mennyire fontos, hogy jól ismerjük a saját menstruációs ciklusunkat, és naptár nélkül nem feltétlen tudunk pontos adatokat észben tartani ezzel kapcsolatban. Aggodalomra semmi ok, szerencsére évek óta számos jobbnál-jobb applikáció áll rendelkezésünkre, ami segíthet a mindennapi rohanásban – ilyen például a Hölgynaptár is. 

Hogy miért érdemes letölteni? Mert segít figyelemmel követni a ciklust, vagy épp kiszámolja, mikor van peteérés, termékeny időszak. Sőt, a segítségével nyomon követhetitek, melyik napokon nagyobb a valószínűsége a teherbe esésnek, és melyek azok a napok, amik biztonságosak. Minden olyan fontos adatot "felírhatunk", mint például a hangulatunk, testhőmérsékletünk, a szexuális együttlétek száma és módja.

Forrás:
Unsplash

iOS-re ITT, Androidra pedig ITT tölthetitek le.

Ami segít ruhát választani…

Smart Closet  

Ismerős, amikor reggel a szekrény előtt állva úgy érezitek, nincs mit felvennetek? Vagy ha épp nem ez az egetrengető probléma nyomja a vállatokat, minimum olyan gondokkal küszködtök, hogy nem tudjátok, mit mivel párosítsatok. A Smart Closet nevű app pontosan ezeknek a reggeleknek a megmentője lehet! Legalábbis a leírás azonnali problémamegoldással kecsegtet minket.

Az applikáció egy szempillantás alatt összepárosítja a szekrényünkben megtalálható ruhadarabokat, természetesen több különböző módon. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy a felhasználó regisztrálja a gardróbjában található összes ruhadarabot, cipőt, kiegészítőt és már kész is a számtalan tökéletes szett. 

Forrás:
Unsplash

iOS-re ITT, Androidra pedig ITT tölthetitek le.

Ami a gyerkőc fejlődését is rögzíti…

MammaBaby

Ha a ruhatáratok helyett a gyerkőc fejlődését követnétek nyomon, a MammaBaby a ti applikációtok. A babavállalás kezdeti időszakát – amikor a kismama figyelme amúgy is kismillió különböző dologra irányul – tutira megkönnyíti, mivel segít figyelni, mikor, mennyit és mit evett a gyerkőc. Emellett a segítségével a pelustartalmáról is pontos könyvelést vezethetünk. 

Forrás:
Unsplash

iOS-re ITT, Androidra pedig ITT tölthetitek le.

Ami motivál…

My Diet Coach

Sportimádó szerzőnk, Dorka egy korábbi cikkében több szuper app mellett, a My Diet Coachról is mesélt már nektek.

"Ez a szuper kis alkalmazás lehet a legjobb barátnőtök a nehéz időszakokban. Jópofa animációkkal, mindenféle emlékeztetőkkel segít: értesítésekkel bombáz, ha elfelejtettétek meginni azt az utolsó pohár vizet, vagy ha nem csináltatok elég felülést! Természetesen személyre szabott adatokkal dolgozik, nektek csak be kell pötyögnötök az aktuális és az elérni kívánt súlyotokat, ő pedig kiszámolja, mennyi idő alatt teljesíthetiek! Motiváló képei eszetekbe juttatják majd, miért is vágtatok bele a nagy fogyiprojektbe."

Forrás:
Unsplash

iOS-re ITT, Androidra pedig ITT tölthetitek le.

Ami segít, hogy ne száradjatok ki…

Daily Water

Még javában tart az újévi fogadalmak ideje, amik közé nemcsak a sportot, az életmódváltást, a diétát, de a megfelelő mennyiségű folyadékbetivelt is sokan ide sorolják. Nem véletlen, elég csekély azon emberek száma, akik pofonegyszerű kihívásnak gondolják a napi 2-3 liter folyadék megivását. Ha pofonegyszerűvé nem is válik a dolog, biztosan könnyebben megoldható lesz a vízivás, ha letöltitek a Daily Water nevű appot, ami segít kiszámolni a napi vízszükségletet, majd szorgosan jelez, nehogy megfeledkezzünk a műveletről!

Forrás:
Unsplash

iOS-re ITT, Androidra pedig ITT tölthetitek le.

Ami spórol helyettetek…

Koin

Ahhoz, hogy a spórolás útjára lépjetek, érdemes tudnotok, mikor, mire és mennyit költötök, hol tudnátok szűkebbre húzni a "nadrágszíjat". A Koin nevű magyar alkalmazás egy kiadáskövető app, ami segít nyomonkövetni a pénzköltési szokásainkat, célokat kitűzni, emellett a tudatos pénzköltésre is sarkall. 

Forrás:
Unsplash

iOS-re ITT, Androidra pedig ITT tölthetitek le.

Ami oldja a stresszt…

Headspace

A Headspace nevű meditációs gyakorlatokat elsajátító és ezáltal stresszoldó appot egy cikk kedvéért korábban már Viola tesztelte és mesélt róla nektek

 "A tesztelés egy kifejezetten kellemes csalódás volt: Egyrészt én magam választhattam ki, hogy naponta 3, 5 vagy 10 percet szeretnék-e meditálni, másrészt egy kifejezetten kellemes hangú férfi adja az instrukciókat. Ha még nem meditáltatok, valószínűleg leginkább az foglalkoztat most titeket, hogy mégis mi a fene történik abban a 3, 5 vagy 10 percben. Ezt a legjobban talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy valami olyan, ami egy rövid időre leveszi a vállatokról a világ terheit.

Egy meditációs gyakorlat tulajdonképpen azt a célt szolgálja, hogy az elmétek kizárólag a jelenben létezzen és egy kis ideig ne foglalkozzon se a magánéleti problémákkal, se a munkahelyi parákkal, de még a levivésre váró szemeteszsákkal és a befizetésre váró sárga csekkekkel se."

Forrás:
Unsplash

iOS-re ITT, Androidra pedig ITT tölthetitek le.

Ti milyen appokra esküsztök? Meséljetek! 

Ajánlott cikkek