Egyéb kategória

5 karrierfogadalom, ami beindítja az új évet

Az év eleje a számvetés és a fogadalmak időszaka, érdemes ilyenkor összegezni az elmúlt esztendő tapasztalatait, és gondolkodni a jövőn. Jó alkalom ez a karriertervezésre is, hiszen sokkal nyitottabbak vagyunk arra, hogy új célokat tűzzünk ki, akár a magasabb fizetés, a szakmai előrelépés, vagy a munkahelyváltás reményében. A Perfekt Zrt. szakértője szerint az alábbi öt tanácsot érdemes megfogadni, hogy karrierünk szempontjából is igazán sikeres legyen a 2018-as év.

vous - 2018.01.16.
5 karrierfogadalom, ami beindítja az új évet

Mozduljatok ki a komfortzónátokból!

Ha éveken át ugyanazt a munkakört töltjük be, és ugyanazokat a feladatokat látjuk el, rizikósnak és kényelmetlennek tűnhet kimozdulni a megszokott rutinból még akkor is, ha úgy érezzük, hogy nem tudunk kiteljesedni a munkánkban.

Érdemes ezért átgondolni, hogy hol tartunk a karrierünkben, jó úton haladunk-e, hová szeretnék eljutni, és mit kell tennünk ahhoz, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Ha úgy ítéljük meg, hogy elérkezett a változtatás ideje, ne féljünk kimozdulni a komfortzónánkból.

fehervari-varga-judit-cikke-arrol-hogyan-szallt-ki-a-mindennapos-mokuskerekbol

„Így léptem ki a mókuskerékből és találtam meg álmaim állását” – tanácsok egy life coach tollából

Sajnos nem sok ember mondhatja el magáról, hogy szereti a munkáját. Még kevesebb van, aki kilépett a komfortzónájából, otthagyta a biztos, de őt boldogtalanná tévő állását, és végül megtalálta a hivatását. Boldog vagyok, hogy én is közéjük tartozom. Ma már másoknak segítek, hogy ők is megtapasztalják ezt – kezdi történetét Judit, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be cikkét. A következő sorokban Fehérvári-Varga Judit írását olvashatjátok.

Találjátok meg a motivációtokat!

Ha úgy érezzük, hogy már nem motivál minket a munkánk, érdemes utánajárni, hogy mi lehet ennek az oka. A munkakörünk, a fizetésünk, a környezetünk hat negatívan a munkakedvünkre? Ha megvan a hiba forrása, akkor azt is ki tudjuk találni, hogy miként változtassunk ezen a helyzeten.

Járjatok nyitott szemmel!

Érdemes a fél szemünket mindig rajta tartani a munkaerőpiaci híreken,

hiszen bármikor szembe jöhet egy olyan lehetőség, amelyet kár volna kihagyni.

Ha egy álláslehetőség felkelti a figyelmünket, bátran adjuk be az önéletrajzunkat – próba szerencse. A jelentkezéssel még semmit nem veszítünk, de az is lehet, hogy gyorsabban sikerül előrelépnünk a karrierünkben, mint gondoltuk volna.

Csak proaktívan!

Akár a munkahelyünkön lépnénk előre, akár új munkahelyet keresünk, a proaktív szemlélettel biztosan szerzünk egy jó pontot jelenlegi vagy leendő munkaadónknál. Higgyük el, mi is jobban fogjuk érezni magunkat, ha nem csak a minimumot teljesítjük, és képesek vagyunk hatékonyan előrelendíteni a munkát a részvételünkkel.

Tanuljatok valami újat!

Ki mondta, hogy a tanulás csak a fiataloké? Ma már nem muszáj választanunk munka és tanulás között, számos, rugalmas időbeosztásban és rövid idő alatt elvégezhető OKJ-s képzés közül választhatunk, amelyek akár munka mellett is teljesíthetőek.

Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint a tanulás rendkívül jó hatást gyakorol a motivációnkra.

Amellett, hogy új célokat tűzhetünk ki, frissen tartja a szellemünket, és új kapukat nyit ki, akár saját területünkön belül kamatoztatjuk a megszerzett tudást, akár pályamódosításon törjük a fejünket.

tanulas-lany-kave-olvasas-iras

Munka mellett tanulni? Nem lehetetlen, csak baromi nehéz! – A VOUS-lányok és tapasztalataik

Merőben eltérő véleménnyel vannak az emberek, ha a felnőttképzések világa a téma. Van, aki váltig állítja: felnőttként tanulni bizony egyszerűbb, hiszen ebben az esetben a saját döntésünk áll a háttérben, ráadásul motivációból sincs hiány. Mások szerint viszont sokkal nehezebb évek múltán visszaülni az iskolapadba, pláne munka mellett…

Ajánlott cikkek