Tartalmas, egészséges, mindenmentes, pénztárcabarát és olyan laktató ez a leves, ami után főfogás sem kell, egytálételként is bőven megállja a helyét. Nem kell hozzá se rántás, se habarás, és őszintén szólva a húsféle sem hiányzik belőle, van benne fehérje bőséggel, a lencsének köszönhetően.
Bár általában mindenki kedveli a lencsét, ritkán készítjük, pedig az egyik legolcsóbb és legegészségesebb hüvelyes, ami gyakorlatilag bármennyi ideig eltartható, és jó alapanyagként szolgálhat egy tartalmas fogáshoz bármikor. A lencse rengeteg rostot és fehérjét tartalmaz, és ha jó sok zöldséggel készítjük, nem rántjuk, és nehéz füstölt húst sem használunk hozzá, akkor könnyen emészthető.
Lasagne másként – egy tartalmas és isteni egytálétel
A rakott ételek – ahogy a lasagne – nem véletlenül népszerűek. Praktikusan összeállíthatóak, nagy adagban készíthetőek, tészta és sajt van bennük, amit mindenki szeret. Mutatunk is egy remek receptet, lépésről lépésre!
Ebbe a nagyon laktató és ízletes levesbe most a szokásos gyökérzöldségek mellett egy kis színes kápia paprika és spenót is került, így talán jobban is esik a szürke téli napokon, kicsit tavaszváró hangulata van. A fűszerezéshez használt curry és gyömbér pedig kicsit egzotikusabb és melengetőbb ízvilágot ad neki, mint a klasszikusan megszokott.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!