Egyéb kategória

Készítsetek kurkumás arctisztítót!

Korábban már említettem, hogy idén elindítok egy sorozatot itt a blogon és a YouTube csatornán is, amely az ősi, indiai ayurvédikus terápiákon belül többek között a szépségápolással  is foglalkozik.

vous - 2018.01.19.
Készítsetek kurkumás arctisztítót!

Ma egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, tisztító arcmaszk receptjét osztom meg veletek, ami nagyon gyengéd hámlasztó hatásával segít megújítani a fáradt arcbőrt.

Az ayurvédikus szépségterápiás kezelések során főként a zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények kapnak nagy szerepet, mert a gyümölcssavak és természetes vitaminok bőrre gyakorolt kedvező hatásait vétek lenne nem kihasználni.

Forrás:
Unsplash

Egyik nagy kedvencem, a most már bármelyik nagyobb élelmiszerboltban beszerezhető kurkuma. India bizonyos részein úgy tartják, hogy ha kurkumapéppel kenik be a menyasszonyt és a vőlegényt, azzal fokozzák a szépségüket. A kurkuma méregtelenítő és tisztító hatását nemcsak a problémás bőr kezelésében lehet kihasználni. Mandulaolaj hozzáadásával a normál vagy száraz bőrt is csodálatosan simává teszi.

A pakoláshoz egy kávéskanál kurkumát elkeverünk pár csepp meleg vízzel, tejjel vagy joghurttal, és az arcunkra kenjük. Ha zablisztet vagy csicseriborsó lisztet is teszünk hozzá, hámlasztó hatása is lesz. Száraz bőr esetén pár csepp mandulaolajjal gazdagíthatjuk. Kb. 15-20 perc hatóidő után, száradást követően meleg vízzel mossuk le, majd alkoholmentes tonikkal töröljük át az arcunkat, hogy a maradék sárga foltokat is eltávolítsuk.

A pontos receptet és az elkészítést a blogomra kattintva>>> olvashatjátok.

Minimalizmus és selejtezés – hogyan kezdjetek hozzá?

Minimalizmus és selejtezés – hogyan kezdjetek hozzá?

Mióta elindítottam a blogomat, egyre több ismerős szerez tudomást arról, hogy egy ideje az impulzus alapú shoppingolást lecseréltem a tudatos vásárlásra. Sokan kérdezik, hogy lehet mindezt kivitelezni, amikor a csapból is a rengeteg reklám, akció és újdonság folyik. Az, hogy nem olvasok magazinokat, nem nézek tévét és nem iratkozom fel egyetlen márka hírlevelére sem, hogy aztán jobbnál jobb ajánlatokkal bombázzanak, csak az egyik része a tudatosságnak. A cikket ide kattintva>>> olvashatjátok.

Ajánlott cikkek