Egyéb kategória

Nyugis tengerparti nyaralásra vágytok? Irány Kefaloniá!

Ha azt gondoljátok, Görögország elcsépelt úti cél, akkor valószínűleg nem ismeritek Kefaloniá szigetét. A mi szívünket már meghódította, itt az ideje, hogy ti is beleszeressetek.

vous - 2018.01.20.
Nyugis tengerparti nyaralásra vágytok? Irány Kefaloniá!
Objektum doboz

Objektum doboz

Corelli kapitány mandolinja. Ez volt az a film, amely nemcsak Penelope Cruzt és Christian Bale-t tette egy csapásra ismertté az egész világon, hanem Kefaloniá szigetét is. A filmet egy Sami nevezetű kisvárosban forgatták, ahol Corelli kapitánynak még szobra is van.

Objektum doboz

A Jón-szigetek legnagyobb tagjára akkor mindenki szeretett volna elutazni, de csodák csodája, a szigetet ma ismét békés, csendes úti célnak tartják, ahol nem a bulizásé vagy a városnézésé, hanem a PIHENÉSÉ a főszerep. Kivételt képez a sziget fővárosa, Argostoli.

Objektum doboz

Objektum doboz

A szigetet egy nagy mészkőhegység uralja, ezért számtalan cseppkőbarlang, víznyelő, barlangtó található erre. A legismertebb a Drogarati-barlang, amelynek „nagytermében” néha koncerteket is rendeznek.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A tengerpart hol lustán elnyújtózik, hogy barátságos kis öblökben találkozik a turistákkal.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ha szeretnétek megismerni az igazi Görögországot, kíváncsiak vagytok a helyi ízekre, szokásokra, akkor Kefaloniá szigete lesz a megfelelő nyaralóhely számotokra.

Mire vártok? 🙂

takács nóra repülés telefon táska

„Mit vegyek fel és mit pakoljak el?!” – Az utazás legfontosabb alapszabályai

„Gyakorlat teszi a mestert” és „az ember a hibáiból tanul”. Ez a két bölcselet jutott eszembe először, amikor visszagondoltam arra, hogyan is kell profin nekivágni egy utazásnak, repülésnek. Eleinte elkövettem minden hibát: túl sok mindent vittem, aztán túl keveset, mára viszont pontosan tudom, mire van szükségem a fedélzeten, majd utána a nyaralás során.

Takács Nóra korábbi írását ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek