Gyömbéres-szójás csirke zöldségekkel

„Zig a zig ahhh!” – Fűszeres, gyömbéres csirke sok zöldséggel, wokban

Gyömbéres, csilis, szójaszószos, csupa zöldséges fogás, ami egyeten edényben – wokban vagy serpenyőben – készül, alakbarát, a húsfalatkák pedig finom szaftosra sülnek benne. Köret nélkül is tökéletes, de persze kiadósabbá tehető egy kis párolt rizzsel...

Nagyon szeretjük az egyedényes fogásokat, és nemcsak azért, mert nem kell utánuk sokat mosogatni – na jó, persze ez is a javukra írható –, hanem azért is, mert általában gyors és ízletes fogások, hiszen minden egyben sül-fő, az ételben marad az alapanyagok minden zamata. Az ázsiai konyhák különösen jók ebben a műfajban, egyetlen wokban csodákat képesek készíteni, mindenféle fűszeres ízvilággal.

spice girls együttes

Victoria Beckham mikrofonját rendszeresen kikapcsolták: 18 meglepő tény a Spice Girlsről 

A Spice Girls minden idők egyik legsikeresebb lányegyüttese – írhatnám, hogy minden ember be tudja azonosítani őket, de sajnos nem így van! (Ne is kérdezzétek!) De ti bizonyára kedveltétek a lánybandát, ezért is kattintottatok most ide. Hoztunk is 18 érdekes tényt a Spice Girlsről.

Ha nincs nagy gyakorlatunk, akkor érdemes az alapanyagokat külön-külön pár perc alatt előpirítani, majd együtt is még egy kicsit sütni-párolni. Ennek a technikának nagy előnye, hogy rövidebb idő alatt elkészül, jobban megőrzik a zöldségek a színüket és roppanós állagukat, nem mellesleg tápértéküket és vitamintartalmukat.

Viszont fontos, hogy mindent gondosan előkészítsünk, nagyjából egyformán apróra vágjunk - mert nagyon gyors a főzési folyamat, közben már nincs idő ezekkel foglalkozni.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos