Egyéb kategória

A Kardashianok előtt is volt élet! Híres it-girlök az 1910-es évekből

Ha szeretitek olvasni a VOUS-t és szeretitek a történelmet, akkor valószínűleg a Gibson-lányokat nem kell bemutatni nektek. Mindenki tudta, kik ők. Nagyon sokan szerettek volna hasonlítani rájuk, és legalább ennyien utálták, amiért léteznek. Kim, Khloe és Kourtney helyett most Evelyn, Camille, és Irene történeteit olvashatjátok.

vous - 2018.01.21.
A Kardashianok előtt is volt élet! Híres it-girlök az 1910-es évekből

A Gibson természetesen nem a családnevük volt, illetve nem az ő családnevük. Charles Dana Gibson amerikai grafikus készített olyan női portrékat, amelyek az akkori új ideált testesítették meg.

A rajzolt Gibson-lányoknak óriási sikere volt, nem csoda, ha hamarosan elkezdték keresni élő másaikat is.

Camille Clifford

A belga születési színpadi színésznő a leghíresebb Gibson-modell volt, aki valaha élt. Magasra tornyozott frizurájával és homokóra alakúra fűzött, végtelenül karcsú derekával megtestesítette külsőre is mindazt, amiért akkoriban rajongtak a nők és a férfiak. Az 1900-as évek elején megnyerte azt a versenyt, melynek során a Gibson-lányok hús-vér hasonmását keresték.

Objektum doboz

A jutalom 2000 amerikai dollár volt. Camille-t ez egy csapásra híressé tette az Amerikai Egyesült Államokban, ahol 1902 és 1904 között többször is játszott a színpadon, majd egy kis időre visszatért Londonba, hogy 1906-ban végleg Bostonba tegye át székhelyét. Kétszer ment férjhez, egy gyermeknek adott életet, akit nem sokkal a születése után elveszítettek. Camille nem sokáig volt színésznő, második férje mellett a versenylovak felé fordult, és sikeres versenyistállójuk volt.

Objektum doboz

Objektum doboz

Evelyn Nesbit

A világ első szupermodellje is Gibson-modell volt egy időben. Az arcát annyira szerették, hogy magazinokban, hirdetéseken, naptárokon szerepelt, és igazi híresség lett, akinek a lábai előtt hevertek a férfiak. A titka valószínűleg az volt, hogy egyszerre volt 19. századi szépség, de lépést tartott a 20. század akkor őrültnek számító, lüktető tempójával. A botrányok sem kerülhették el: Stanford White építész karolta fel, mellette állt, támogatta őt és családját is.

A férfi 47 éves volt, amikor megismerkedtek, Evelyn mindössze 16.

Objektum doboz

A férj szerepét később a labilis természetű Harry K. Thaw töltötte be, aki képtelen volt elfogadni, hogy feleségének bizony volt már egy támogatója, így féltékenysége addig vezetett, hogy lelőtte Stanford  White-ot. A tárgyalás nyilvánosan zajlott, és olyan részletekre derült fény, amely miatt Evelyn története az évszázad botrányaként kezdett elhíresülni.

Kiderült, hogy Evelyn bántalmazóinak névsora nem egyetlen névből áll: a férjén kívül első szeretője, White, sőt, az édesanyja is a bántalmazói között szerepelt. A férjet végül elítélték, és egy elmeklinikára került, ahol élete végéig élt.

Evelyn 82 éves korában hunyt el, sokáig csendesen élt, de életének ismert szakasza a mai napig megihleti Hollywoodot is. 2010-ben például a HBO Boardwalk Empire sorozatának egyik karektere, Gillian emlékeztethetett nagyon Evelynre. Nem véletlenül…

Objektum doboz

Objektum doboz

Irene Langhorne Gibson

Az igazi Gibson-lányok közül ő volt a leghíresebb, mégis rá emlékeznek a legkevésbé. Pedig nagy a valószínűsége, hogy ő volt az eredeti Gibson-modell. Elbűvölő déli szépség volt, akiért férfiak tucatjai rajongtak, ő viszont Charles Dana Gibsonba szeretett bele. Kinézete megihlette illusztrátor férjét, aki megteremtette minden idők egyik legismertebb nőalakját, az emancipált, poszt-viktoriánus nőt.

Objektum doboz

Amikor Gibson az akkor illendő módon megkérte Irene kezét az édesapjától, az nem volt túl boldog, hogy a lánya egy ilyen jenki festőhöz szeretne feleségül menni. Gibson valószínűleg lehengerlő férfi lehetett, amiért meggyőzte a lány apját, mert végül sor került az esküvőre. A pár egészen a grafikus haláláig együtt élt.

kim kardashian

A nagy Kim Kardashian-meztelenség-határozó: miért követik milliók ezt a nőt?

Kim Kardashianról mindenki hallott már, aki kinyit néha egy bulvárlapot. A nő, aki arról híres, hogy híres: 63 millióan követik az Instagramon, ahol most épp két meztelen fotót is posztolt magáról. Bette Midler színésznőnek igaza van: ha Kim a testének egy olyan részét szeretné megmutatni, amit nem ismer a világ, le kell nyelnie a kamerát. De vajon miért mutogatja magát pucéran egy celeb, és miért kíváncsiak rá milliók? Itt a válasz!

Ajánlott cikkek