horoszkóp asztrológia

Mégis hogy kerültek a horoszkópok a köztudatba? Az asztrológus válaszol!

Az újságokban megjelenő horoszkóp rovatok az 1930-as években kezdtek elterjedni, gazdasági fellendülést hozott a lapoknak. Ugyanakkor az asztrológia megítélésének egyáltalán nem tesz jót, összekeverik a jóslással. Akkor ebbe szerintem még bele sem gondoltak. Terjedésük azonban megállíthatatlan, vélhetően mindaddig, amíg a kereslet és a kínálat egymást fenntartják. De vajon meddig? 

Az asztrológia maga egy komplex rendszer, habár a médiában és a köztudatban elterjedő információknak köszönhetően ezt kevesen tudják. Sokan azt hiszik, hogy az asztrológia a tizenkét állatövi jegy bemutatásában kimerül, az újságokban megjelenő leírások ugyanis legtöbbször csak a Nap helyzetére vonatkoznak. A képlet ennél bonyolultabb.

Utánanéztem, hogyan is tudott ez a lebutított verzió ilyen nagy népszerűségre szert tenni. A legújabb vlogbejegyzésemben erről mesélek nektek! 

2018-eves-horoszkop1

Ez vár ránk 2018-ban – az asztrológus elárulja, mit tartogat a Vénusz éve

2016-ra a legtöbb ember nem éppen jó szívvel gondol vissza, és hasonlóképp érezhetünk a tavalyi év iránt is. Sokan egyetértenének, ha azt mondanám, 2017 küzdelmes,hullámvasutakkal teli év volt, aminek a végére voltak, akik erejüket, motivációjukat és akár hitüket vesztették. Németvölgyi Nagy Renáta, a VOUS asztrológusának év végi előadása után most már nyugodt szívvel írhatom nektek: aggodalomra semmi ok, ennek az időszaknak vége! S hogy mi vár még ránk 2018-ban? Mit tartogat a Vénusz éve? Reni erről is mesélt. A cikkért kattintsatok IDE