Spenótos gofri

Retró desszertből ínycsiklandó főétel: sós gofri spenótosan

A gofri elsőre mindenkinek édesség formában ugrik be, habosan és csokisan, de egyrészt túl nagy luxus lenne csak desszert sütésére használni a gofrisütőt, másrészt miért is ne készülhetne sós változat belőle, amikor olyan finom, gyors és egyszerű?

A gofri kevert tésztáját elkészíteni sosem volt túl nagy kihívás, de próbáltátok már turmixgéppel? Hihetetlen, hogy pillanatok alatt garantáltan csomómentes, tökéletes állagú és könnyű tészta keverhető, ami egyenesen önthető is a forró gofrisütőbe.

Maceramentes, villámgyors, és alig van mosogatnivaló, remekül megkönnyíti az életet a konyhában ez a megoldás... 

A gofrit sokan retró ételnek tartját, de szerintünk igazi klasszikus, ami időről időre képes megújulni, és alapváltozat tökéletesen alakítható ízlésünk és hangulatunk szerint, és érdemes a sós változatokat is kipróbálni.

Lehet natúr vagy sajtos, de ha egy kicsit odafigyelünk az egészségesebb táplálkozásra, belecsempészhetünk akár zöldségeket is. Most spenótos változatban készült, ami elsőre talán meglepő lehet a zöld színe miatt, de nagyon finom, akár fagyasztott, felolvasztott pürét, akár nyers bébi spenótot teszünk bele.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatáshoz kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos