Egyéb kategória

Olyan, mint egy trópusi utazás: így készül a hangulatfokozó kókuszpuncs

Sokan úgy tartják, hogy az édes likőrök és puncsok tipikus csajos italok, amolyan nyilem-nyalom kis kortyolganivalók, nem komoly italok, de a kókuszpunccsal nyugodtan rácáfolhatunk erre. A legjobb hangulatjavító, és nem alkoholtartalma miatt, hanem intenzív íze és selymes állaga rögvest egy napfényes trópusi szigetre varázsol, ami ezeken a szürke és hideg téli napokon igazi ajándék.

vous - 2018.01.24.
Olyan, mint egy trópusi utazás: így készül a hangulatfokozó kókuszpuncs

A kókuszpuncs tulajdonképpen egy selymes krémlikőr, ami friss kókusszal készül, de mivel alapja rum, így bátran nevezhető puncsnak is. Nagyon egyszerű és tiszta ital, elronthatatlan és ellenállhatatlan, sokáig eltartható, és nemcsak magában, hanem koktélokban, különféle kevert italokban is isteni.

A fehér rum és a kókusz mellett csak sűrített tej és némi idő szükséges hozzá, nagyon krémes, nem túl édes és nagyon jól érződik a kókuszossága.

Mivel magas az alkoholtartalma, és még plusz cukor is van benne, ezért könnyen fejbe száll, így érdemes vagy sok jégkockával kínálni, vagy koktélként egy kis ananászlével felhígítani, de mennyei, ha tejeskávéba vagy forró csokiba löttyintünk belőle, sőt madártejet vagy egy kis fagyit is nagyon jól felvidít… 

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek