Egyéb kategória

Elronthatatlan, és minden elismerést bezsebelő: túrós pite sósan, szaftosan

A túrós pite örök kedvenc, és rengeteg változata létezik édesen, sósan már ritkábban találkozunk vele, legfeljebb kapros-túrós változatban. Most egy réteslapokkal rétegezett, fetával és zöldfűszerekkel megbolondított pite készült, ami csak ajánlani tudunk: elronthatatlan, és minden elismerést bezsebelhetünk vele.

vous - 2018.01.25.
Elronthatatlan, és minden elismerést bezsebelő: túrós pite sósan, szaftosan

Kívül ropogós, belül szaftos, illatos és fehérjében gazdag ez a pite, a hajszálvékony tésztalapok szinte eltűnnek a gazdag túrós-fetás töltelék között. A legtöbb pitefélével ellentétben elronthatatlanul egyszerű, hiszen nem kell a tésztával pepecselni. 

Készen kapható rétestésztával készül, és a nagyjából elkevert morzsalékos tölteléket elég a réteslapokra szórni, majd egy tojásos-tejes keverékkel meglocsolni, kicsit pihentetni, és mehet is a sütőbe. 10 perc munkával ilyen isteni pite szinte elképzelhetetlen, pedig létezik!

A túrós-fetás tölteléket érdemes minél gazdagabban fűszerezni, ízlés szerint mehet bele oregánó, kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem, kapor, de akár menta is, egyenként vagy vegyesen, így különféle ízvilágúra hangolhatjuk ezt a zseniális pitét, ami melegen és hidegen is remek, salátával főételnek, de partira, piknikre vagy vendégvárónak magában is tökéletes.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek