Egyéb kategória

Tengerpart, napsütés és nyugalom januárban – Irány a délportugál Algarve!

Algarve Portugália déli része, nyáron pezsgő turistacélpont, télen tökéletes lehetőség, hogy elvonuljunk a hideg idő és az ünnepek utáni kietlen munkahetek elől.

vous - 2018.01.25.
Tengerpart, napsütés és nyugalom januárban – Irány a délportugál Algarve!

Portugáliában évi 300 napot süt a Nap: ráadásul forrón süt még január elején is. Bár a helyiek kabátot, sálat, sapkát és napszemüveget hordanak, nekünk a budapesti enyhe télből megérkezve is elég a pulóver. Csak a hosszú óceánparti sétáinkhoz húzunk néha dzsekit, ha fúj a szél.

Nyáron nyaralunk, télen szörfözünk

Szezonon kívül mindenképp érdemes autót bérelnünk, hogy kényelmesen bejárjuk a partvidék déli és nyugati oldalát, mert bár a városok között nem nagyok a távolságok, a buszok elég ritkán járnak, ráadásul számos helyre el sem juthatunk ezekkel.

A repülőnk Faróba érkezett, a szállásunk Portimaóban volt. Ez Algarve egyik legnagyobb üdülővárosa: a parti szállodarész hatalmas hotelei most kihalt kísértetházakra emlékeztetnek.

El tudjuk képzelni, hogy itt nyáron pörög az élet, hömpölyög az emberáradat – mi jobban szeretjük ezt a csendet és nyugalmat, ami most fogad.

A város szörfboltja, a Rocha Surf Shop nyitva van, és nekünk ennyi elég: szörfözni érkeztünk, ugyanis Algarve Európa egyik legjobb helye a hullámok meglovaglására. A nyugati oldalon egész évben szörfözhető méretűek az Atlanti-óceán hullámai, de télen a déli oldalon is van bőven lehetőségünk hódolni kedvenc sportunknak. A víz elég hűvös, 17 fok körüli lehet, de neoprén ruhában és meleg napsütésben nem zavar, bár miután kijöttünk, alaposan fel kell öltöznünk. Nyáron akár 22 fokra is felmehet a hőmérséklete, ekkor ideális strandolásra is, de itt is egyre nagyobb divat a SUP – és errefelé van is mit megnézni!

A cikknek itt még koránt sincs vége! A folytatást keressétek a Ridikül oldalán

Forrás:
Michaletzky Luca
Ajánlott cikkek