telihold holdfogyatkozás

Sorsfordító időszak következik – avagy a telihold és a holdfogyatkozás hatásai a horoszkópunkra

Egy újabb telihold – januárban már a második, holdfogyatkozásból az első -, mely arra világít rá, hogy mennyire vagyunk hűek önmagunkhoz? Egyéniségünkben, vagy egyéniségünkre ébredve nagy erejű változásokat indíthat el az Oroszlán telihold január 31-én, mely egyben egy erőteljes felszólítás, hogy éljük azt az életet, amit szeretnénk! Örömmel, szeretettel és sokszínűen! Mondj igent arra, aki vagy! Ha ez nem megy, akkor ennek hiányától most nagyon szenvedhetünk.

A telihold, amely egyben holdfogyatkozás is, érzelmi túlfeszültséget eredményez. Az ilyentájt jelentkező belső feszültség (testi tünetek, lehet szív vagy gerinc problémák is) egyik forrása, hogy nem kezeljük magunkat a helyén, nincs helyén az önbizalmunk, az önértékelésünk és ami a legfontosabb: a szívünk. Az Oroszlán királyi jegy, nem lehet osztozni rajta, sem “szétcincálni” a szívét. Teljes szívből akarja élni az életet – vagy sehogy. 

2018-eves-horoszkop1

Ez vár ránk 2018-ban – az asztrológus elárulja, mit tartogat a Vénusz éve

2016-ra a legtöbb ember nem éppen jó szívvel gondol vissza, és hasonlóképp érezhetünk a tavalyi év iránt is. Sokan egyetértenének, ha azt mondanám, 2017 küzdelmes,hullámvasutakkal teli év volt, aminek a végére voltak, akik erejüket, motivációjukat és akár hitüket vesztették. Németvölgyi Nagy Renáta, a VOUS asztrológusának év végi előadása után most már nyugodt szívvel írhatom nektek: aggodalomra semmi ok, ennek az időszaknak vége! És hogy mi vár még ránk 2018-ban? Mit tartogat a Vénusz éve? ITT elolvashatjátok.

A Nap és a Hold szembenállása olyan megoldatlan érzelmi konfliktusokat hozhat felszínre, amiket jobban a szívünkre vehetünk, olyanokat, amelyeket korábban nem akartunk vagy nem volt alkalmunk eléggé komolyan venni, tudatosítani. Legerőteljesebben a párkapcsolatokra – férfi-nő kapcsolatra van hatással.

Ha a teliholdat körülvevő napokban valami háborgatja a lelkünket, esetleg kimerültséget vagy a szokottnál is nagyobb érzékenységet élünk meg, érdemes megvizsgálni azt, ami kibillentett az egyensúlyunkból.

A Hold itt az Oroszlán jegyében a Nap otthonában van, amely jelenleg a vele szemben álló jegyben, a Vízöntőben van, rangvesztetten, közel a Vénuszhoz. Ráadásul a leszálló-felszálló holdcsomóponti tengelyen, amely visszavisz minket a múlt életeibe, mintáiba, önmagunk árnyékos oldalához. Előtérbe kerülhetnek a szerelmi- és pénzügyek. Ha csapdában, megrekedve érezzük most magunkat, dagonyázunk, a múltat ismételjük és jó ha tudjuk, hogy zsákutcához értünk, itt az ideje a változtatásnak. A telihold arra bátorít, hogy merjük elengedni a ragaszkodásainkat, változtassunk szokásainkon és azon, ahogyan az emberekhez közeledtünk.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást elolvashatjátok a blogomon

Forrás:
Unsplash