Egyéb kategória

A századforduló legcsúnyább celebe, aki még Coco Chanelt is inspirálta – Ismerjétek meg Polaire-t!

A századforduló Párizsában minden lehetségesnek tűnt, még az is, hogy egy 17 éves algériai lányból világsztár legyen. Bohémélet napunk alkalmából ismerjétek meg Polaire történetét! 

vous - 2018.02.01.
A századforduló legcsúnyább celebe, aki még Coco Chanelt is inspirálta – Ismerjétek meg Polaire-t!

Sikeréhez nem kevés elszántságra volt szüksége Polaire-nek, aki művésznevét – Sarkcsillag – az égbolt legfényesebb csillagától kölcsönözte. Becsvágyó fiatal lányként karrierjét énekes- és táncosnőként zenés mulatókban kezdte, de hamar ismertté vált színpadi színésznőként, később pedig számos némafilmben szerepelt.

Szakértője volt annak, hogyan használja megjelenését, hogyan vonzza a nyilvánosság figyelmét. Abban a korban, amikor a fűző viselése még sikk volt, irreálisan vékonyra húzott 42 centiméteres derekával tűnt ki. Alacsony, rövid hajú, már-már fiús alkatú volt, mégis hihetetlenül érzéki kisugrázással rendelkezett; a kor férfiai és női a lábai előtt hevertek. Öltözködése kihívó; rövid szoknyákat, sportos kalapokat  és hatalmas gyöngysorokat hordott, a szemeit pedig vastagon hangsúlyozta fekete szemceruzával.

Forrás:
wikipedia

Ha senki nem neveti ki a kalapom az utcán, tudom, hogy azt tévedés volt viselni.

– vallotta. 1904-ben, egyik filmjében panama kalapban és szmokingban szerepelt, öltözködése és lénye annyira megosztónak bizonyult, hogy tőle zengett a korabeli sajtó, sőt a New York Times 1910. júliusi száma egyenesen a világ legrondább nőjének kiáltotta ki. Nem számított, jól jött a felhajtás az épp ekkor zajló amerikai turnéja körül.

De ha még ez sem lett volna elég, orrába piercing került, útitársa pedig Mimi, a gyémántokkal kirakott nyakörvet viselő kismalac volt és egy fekete fiú, akit provokatívan a rabszolgájának nevezett.

Később címlap sztár lett; 1895-ben Henri de Toulouse-Lautrec készített róla karikatúrát, később számos egyéb festő mellett Pablo Picassot is megihlette megjelenése.

Henri de Toulouse-Lautrec karikatúrája, Pablo Picasso műve

Henri de Toulouse-Lautrec karikatúrája, Pablo Picasso műve
Forrás:
wikipedia

Megelőzte a korát merész öltözködésével, állítólag Coco Chanel belőle merített ihletet ahhoz, hogy fiús alkatát a férfi ruhatárból kölcsönzött letisztult darabokkal hangsúlyozza.

Coco Chanel

Ki volt Chanel ellensége? – Ha Elsa Schiaparelli ma élne, Lady Gaga „lógós” hasáról biztosan nem egy Versace bugyi miatt beszélnének

"A 20. században többnyire a férfiak uralták a divatipart, de a század első felében volt egy rövid, jelentőségteljes időszak, amikor senki nem vehette fel a versenyt két nővel. Ők ugyan egy időben alkottak, de teljesen mást gondoltak a divatról és a stílusról. Az egyikük Coco Chanel volt, akit ma is mindenki ismer. A másik tervezőt pedig érdemes megismernetek. Ő Elsa Schiaparelli." A folytatásért kattintsatok IDE

Sikereit csak magának köszönhette, tehetségét és egyedi előadói stílusát, a többiekétől teljesen különböző megjelenésével emelte ki.

Inspirálóan kovácsolt a hátrányból előnyt, a kifigurázásból népszerűséget, a származásából egzotikumot, a kor divatjának ellentmondó alakjából egy következő korszak vágyott sziluettjét.

Egy igazi díva volt ő, aki olyan lehetett, mint ma Beyoncé vagy Lady Gaga; tudta, hogyan csavarja az ujja köré a médiát és rajongóit ellenállhatatlan stílusával.

Ajánlott cikkek