Egyéb kategória

Kinek fáj jobban? A fájdalomtűrés mítoszainak nyomában

A fájdalom mindennapos élmény, nincs olyan ember, aki ne tapasztalna meg élete során kisebb vagy nagyobb, rövidebb vagy hosszabb ideig tartó fájdalmat. De kinek fáj jobban? Tévhitek és mítoszok nyomában.

vous - 2018.02.02.
Kinek fáj jobban? A fájdalomtűrés mítoszainak nyomában

A fájdalom amennyire mindennapos, annyira személyes élmény is. Bár mindannyian mondjuk, ha fáj, ha szúr, ha éget vagy nyom, egymás fájdalmát soha nem élhetjük át, ezek a fogalmak megmaradnak szubjektívnek és valahogy megfoghatatlannak.

Az orvosoknak éppen ezért nincsen könnyű dolga, ha csupán azzal állítunk be hozzájuk, hogy valami „fáj”.

ariana-grande-lufi-haj-frizura

Kiderült: ezért fájdul meg a fejetek a copftól

A copf az egyik legszuperebb frizuratrükk arra az esetre, ha nincs sok időtök készülődni, vagy elmaradt a hajmosás. De azt észrevettétek már, hogy mire elérkezik az este, sokszor megfájdul tőle a fejetek? Most kiderült, miért!

A teljes cikket IDE kattinva olvashatjátok el.

A fájdalom tulajdonképpen jelzés az idegrendszer számára, hogy valamilyen károsító inger ér minket. A fájdalomreceptorok továbbítják az ingereket a gerincvelő felé, de hogy az továbbengedi-e az agynak, már sok mindentől függ. Nemcsak az inger mértéke vagy a bennünk lévő fájdalomcsillapítók mennyisége, de attitűdjeink, szuggesztiók is befolyásolják.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Ridikül oldalára!

Ajánlott cikkek