A különféle fantázianevekkel ellátott ételek nem ritkák, különösen az éttermek kedvelik a hangzatos elnevezésű fogásokat. Van, amikor egyszerűen következtethetünk az étel jellegére, de a legtöbb esetben némi magyarázatra szorul, milyen módon vagy milyen jellegzetes alapanyaggal készül az adott fogás. Lássuk csak a legfontosabbakat!
vous - 2018.02.06.
Hogyan főz a molnárné, az erdészné és a jóasszony? Mi kerül a böllér, a hentes vagy a vadász tányérjába? És mit jelent a kijevi, a csabai vagy a lyoni?
- Böllér-módra: szaftos húsos ragu sok belsőséggel gazdagítva
- Erdészné-módra: erdei gombával készülő húsétel
- Hentes-módra: húsétel szalonnával és csíkokra vágott csemege uborkával
- Jóasszony-módra: húsos füstölt szalonnával, zöldborsóval és gombával készült szaftos ragu kíséri a natúr sült húst
- Kertészné-módra: sok vegyes zöldséggel készülő fogás
- Molnárné-módra: lisztbe forgatott hal petrezselymes-vajas mártással
- Parasztosan: hagymával, szalonnával és krumplival készülő tartalmas húsétel
- Pékné-módra: klasszikusan kemencés húsétel hagymával és burgonyával együtt sütve
- Vadász-módra: vadhús gombával és barnamártással – Olaszországban szárnyas gombával, paradicsommal és olajbogyóval
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!